Objavljen snimak stravične nesreće u kojoj je poginuo Srbin i još 6 ljudi: "Čuli smo vriske"

Drugom državljaninu Srbije određen je pritvor do mesec dana

  • 1

Mađarski mediji objavili su snimak u kojem se vidi trenutak kada vozilo, kojim je upravljao srpski državljanin, gubi kontrolu i udara u kuću.

U stravičnoj nesreći, koja se dogodila 13. decembra, život je izgubilo sedam osoba, među kojima i jedan državljanin Srbije, dok je drugi priveden zbog sumnje da je krijumčario migrante i određen mu je pritvor do mesec dana.

- Jedan od stradalih u nesreći bio je državljanin Srbije. Dvojica srpskih državljana se sumnjiče da su pokupili migrante i krenuli ka Segedinu. Prema podacima kojima raspolažemo, vozilom je upravljao državljanin Srbije i on je stradao na licu mesta. U nesreći je poginulo i šestoro migranata, a još troje je povređeno. Kolege su privele drugog državljanina Srbije - saopštili su iz policije.

Policija je ranije saopštila da se nesreća dogodila oko 23.40, kada je vozač automobila sa registarskim tablicama Srbije, odbio da se zaustavi na kontroli u mestu Morahalom blizu srpsko-mađarske granice.

Vozač je pokušao da pobegne vozeći velikom brzinom, te je udario u kuću i prevrnuo se, što se i može videti na snimcima sigurnosnih kamera koje su mađarski mediji objavili.

Žena u čiju kuću je automobil udario je i dalje u šoku zbog svega. Njena ćerka je rekla da je nakon velikog praska čula vriske preživelih.

- I dalje smo potreseni - rekla je kratko ćerka za medije.

Drugom državljaninu Srbije sud je juče odredio pritvor od mesec dana. On se tereti za krivično delo trgovina ljudima.

Srbin se žalio na odluku suda. Podsetimo, u Mađarskoj je za trgovinu ljudima zaprećena kazna zatvora od jedne do pet godina u standardnom slučaju i do pet do petnaest godina u kvalifikovanom slučaju. Organizator ili izvršilac krivičnog dela može biti osuđen na kaznu zatvora od deset do dvadeset godina, navodi se u saopštenju mađarske policija objavljenom na sajtu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragi zeka

    17. decembar 2021 | 18:47

    Ljudi moji, pa ovo izgleda kao da je udario meteor, bukvalno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA