Otac joj preminuo od korone, došla da preuzme telo i doživela šok: Bolnica se izvinjavala zbog propusta

Na telu preminulog i dalje su bile cevčice i igle

  • 6
korona, smrt, kovčeg, sahrana Foto: Tanjug/AP

Univerzitetska bolnica u Bernu uputila je izvinjenje porodici preminulog od kovida, sa čijeg tela nisu bile uklonjene igle i cevčice pre nego što je telo predato porodici.

Ćerka preminulog čoveka kaže za medije da se njen otac više od mesec dana borio sa kovidom i da je bio smešten na odeljenju intenzivne nege u Univerzitetskoj bolnici. Početkom novembra dobila je obaveštenje da joj je otac preminuo. Sa pogrebnikom je došla da preuzme telo kako bi oca sahranila, ali je tada doživela ogroman šok.

Kada su pokojnika hteli da obuku primetili su da igle i cevčice nisu izvučene.

- Razne cevčice su i dalje bile tu, na nekima je i dalje bilo krvi. Ni kateter nije bio uklonjen - priča žena u suzama.

Pogrebnik je tada pokušao da ukloni cevčice, kako bi mogao da obuče pokojnika, ali je ćerka posle nekoliko dana u kapeli doživela novi šok - na odeći su bili vidljivi tragovi krvi.

Tada je, kako tvrdi, zvala bolnicu i tražila da neko dođe i stručno ukloni sve cevčice i katetere.

- Razgovor je bio veoma stresan i težak. Umesto da dođu i skinu sve sa njegovog tela, morala sam da se raspravljam oko toga čija je krivica - kaže žena i dodaje da su nakon rasprave radnici bolnice došli da skinu katetere.

Franc Latrel, direktor pogrebnog preduzeća kaže da su za katetere saznali tek kada su sa porodicom došli da preumu telo.

- Normalno, u takvoj situaciji, tražimo od zaposlenih u bolnici da uklone cevčice. Mi nismo doktori i ne znamo kako se to radi - rekao je Latrel, ali je dodao da u ovoj situaciji to više nije bilo moguće, jer je porodica već ušla u mrtvačnicu.

Petra Ming, portparolka bolnice, rekla je da se telo pokojnika predaje na zahtev.

- Tela pokojnika se u pojedinim slučajevima sređuju u našem objektu, u većini slučajeva se to radi u pogrebnom preduzeću. Proces je isti za sve preminule - navela je Ming.

Oko ovog konkretnog slučaja, bolnica nije želela da se izjašnjava.

- Upravo iz ovog razloga ne možemo da se izjašnjavamo o ovom specifičnom slučaju. Ukoliko postoje primedbe, mogu da se obrate našem zaštitniku građana - naveli su iz bolnice.

Ćerka kaže da je stiglo izvinjenje bolnice, i da je njen otac sahranjen.

Ipak, nije odustala od toga da sa pričom izađe u javnost.

- Moja porodica i ja razumemo i svesni smo da je osoblje u bolnicama u ovom trenutku pod velikim pritiskom. Ipak, ovde govorimo o poštovanju prema preminulima - ističe ćerka.

Ona dodaje da je veoma razočarana u Univerzitetsku bolnicu i da smatra da niko nije zaslužio da preminulog člana porodice zatekne u takvom stanju.

Video: U mrtvačnicama u Rumuniji mesta gotovo da nema: Na stotine ljudi dnevno umire od korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    17. decembar 2021 | 16:47

    Kako kod njih ne pakuju preminule od korone nage u crne najlon kese nego je dopusteno da se obuku? Da li zaraza nije ista i kod nas i njih?Strasno je ovo sto se dogodilo!

  • 🚑

    17. decembar 2021 | 16:56

    Švajcarska bato, nije to neka banana država što bi rekli ovi dežurni pljuvači Srbije.

  • haj

    17. decembar 2021 | 18:35

    svašta sad rade sa pacijentima u bolnice ko zna dal je ta osoba u vreci što hi pakuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA