≫ 

Američka mornarica otpustila 103 marinca jer nisu hteli da se vakcinišu protiv korone

U ratnom vazduhoplovstvu je prvu dozu ili obe primilo 97.5 odsto vojnika, a u mornarici 98 posto, prenosi CNN.

  • 0
Razarač, Američka mornarica, USS John S. McCain Foto: Printscreen/Youtube/ U.S. Pacific Fleet

Američka mornarica otpustila je 103 marinca jer nisu hteli da se vakcinišu protiv kovida-19, preneli su američki mediji. Prema poslednjim podacima, do sada je vakcinisano 95 odsto aktivnih marinaca, odnosno, više od 97 procenata aktivnih vojnih snaga.

U ratnom vazduhoplovstvu je prvu dozu ili obe primilo 97.5 odsto vojnika, a u mornarici 98 posto, prenosi CNN.

Vazdušne snage su u ponedeljak saopštile da su otpustile 27 svojih zaposlenih zbog odbijanja odredbe o obaveznoj vakcinaciji protiv korona virusa.

Uprkos velikom uspehu vojske SAD, još uvek nije vakcinisano oko 35.000 vojnika. Među njima je na hiljade onih koji su zatražili izuzeće od odredbe o obaveznoj vakcinaciji iz verskih razloga. Državni sekretar za vojna pitanja Kristin Vormut kazala je ove nedelje kako je program vakcinacije "prvi i najvažniji" faktor spremnosti američke vojske.

- Onima koji i dalje odbijaju da se vakcinišu, a da nisu zatražili izuzeće zbog medicinskih ili administrativnih razloga, preporučujem da se što pre vakcinišu. Inače ćemo pokrenuti hitan postupak otpusta iz vojske - rekla je ona.

Vojska još uvek nije odobrila nijedan od pregledanih zahteva za izuzeće iz verskih razloga, s tim da je još 1.661 takav zahtev na čekanju.

Video: Ana Nikolić se vakcinisala protiv korona virusa, pa zajaukala “Jao, ubode me”

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA