≫ 

U Londonu proglašeno vanredno stanje: Bolnice prepune, sve više zaraženih omikron sojem

U Londonu je zabeleženo 26.418 novih slučajeva zaraze u protekla 24 časa, što je najveći broj u jednom danu od početka pandemije

  • 5
Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Londona Sadik Kan proglasio je vanredno stanje jer broj slučajeva zaraženih korona virusom rapidno raste.

- Veoma sam zabrinut zbog porasta broja zaraženih i sve više prijema u bolnice širom glavnog grada. Proglašenjem vanrednog stanja agencije u Londonu mogu bolje raditi zajedno. Pozivam sve građane da se vakcinišu i prime buster dozu - napisao je Kan na Tviteru.

U Londonu je zabeleženo 26.418 novih slučajeva zaraze u protekla 24 časa, što je najveći broj u jednom danu od početka pandemije, saopšteno je iz kancelarije gradonačelnika, piše Kurir.rs.

U proteklih sedam dana grad je prijavio 65.525 slučajeva i zabeležio je porast od 29 posto hospitaliziranih pacijenata u istom vremenskom periodu.

Kan je kazao da zvaničnici rade ubrzano kako bi saznali više o omikron soju. Svetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je kako je omikron soj prisutan u 89 država i da će verovatno uskoro postati dominantni oblik virusa.

Video: Izašli na ulice Londona i bahatili se kao nikad u poslednjem izlasku pre zaključavanja grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auuuu

    19. decembar 2021 | 12:01

    Kako će da uvedu obaveznu vakcinaciju, nismo ni svesni, u celom svetu!!

  • Milan

    19. decembar 2021 | 12:14

    Zar niste pisali pre kako se u Britaniji preko 80% ljudi vakcinisalo ?? Sta li se to desilo hmmmm ? Nego sad ce da izadje i neka 5-6-7-8 vakcina pa spremaju polako..

  • Nestor

    19. decembar 2021 | 12:11

    Toliko o dejstvu vakcine, šta će te sad vi vakseri koje opravdanje sad imate za vakcinu, mi se tek sad nećemo vakcinisati a svi smo imali Koronu bez većih problema

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA