Berlin povećao nivo spremnosti snaga za brzo reagovanje: Neprihvatljivo diktiranje Alijansi

- Jasno sam stavila do znanja da moramo da tražimo rešenje za napetu situaciju u kojoj se nalazimo i na diplomatskom nivou i uz pomoć ubedljivog obuzdavanja, napomenula je nemačka ministarka odbrane

  • 19
Američka vojska, Vojska SAD, Američki vojnici, Avganistan

Foto: Tanjug/AP

Nemačka ministarka odbrane Kristine Lambreht izjavila je da će NATO razmotriti predloge Rusije za bezbednosne garancije, ali da smatra neprihvatljivim "diktiranje" Alijansi kako da se ponaša.

Kako kaže, Berlin je povećao nivo spremnosti snaga za brzo reagovanje.

- Važan je signal da delujemo kada je potrebna akcija. Mi ćemo, naravno, u narednim danima razgovarati o tome šta je Rusija predložila, ali reći ću još jednom – veoma svesno se nalazimo u Litvaniji, kako bismo poslali signal obuzdavanja - naglasila je ministarka, prenosi Sputnjik.

- Jasno sam stavila do znanja da moramo da tražimo rešenje za napetu situaciju u kojoj se nalazimo i na diplomatskom nivou i uz pomoć ubedljivog obuzdavanja, napomenula je.

- To znači i razgovor, odnosno razmatranje predloga koje je iznela Rusija. To je važno i ispravno, ali ne treba da bude tako da Moskva diktira partnerima iz NATO-a kako da se ponašaju - konstatovala je ministarka.

Prema njenim rečima, to treba da bude jasno i Berlin će jasno to reći na pregovorima.

- Sledeće nedelje ćemo na Savetu NATO-a diskutovati o tom predlozima - dodala je Lambrehtova tokom posete Litvaniji.

Podsetimo, rusko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je dokument koji je zvanična Moskva poslala NATO-u po pitanju garancija bezbednosti o kojima je nedavno govorio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, a koji se pre svega tiču širenja vojnog prisustva Alijanse zapadnim granicama Rusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    19. decembar 2021 | 20:05

    BEZ NEMACA -GERMANACA NEMA SVETSKOG RATA !!!

  • Zoran

    19. decembar 2021 | 20:13

    Gospodjo nemojte da zaboravite da ste drugi svetski rat izgubili zbog Rusije,ne cackajte mecku.......

  • Najveci

    19. decembar 2021 | 20:16

    evropski I svetski ratovi oni sva ova zla spremaju uz pomoc izdajnika u ovom slucaju ukraine litvanije koja ce nedaj boze biti sprzena I poljske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA