≫ 

Naše komšije na dnu liste po stopi vakcinacije: Pogledajte ko se najgore kotira

Po vakcinaciji prednjače Danska Portugalija i Malta

  • 4
Vakcina, vakcinacija Foto: Shutterstock

Prema grafikonu koji je objavila Evropska komisija o imunizaciji u zemljama članica EU prednjače Danska, Portugalija i Malta, u kojima je procepljenost 82 odsto ukupnog stanovništva.

Slede Irska, Belgija i Španija, gde je vakcinisano između 74 i 77 posto populacije, prenosi Index.

Na začelju su četiri zemlje koje još nisu vakcinisale 50 posto ukupnog stanovništva - Hrvatska (49 posto), Slovačka (46,6 posto), Rumunija (39 posto) i Bugarska (26,2) posto.

Deset najgorih zemalja po imunizaciji su Litvanija, Češka, Mađarska, Estonija, Slovenija, Poljska, Hrvatska, Slovačka, Rumunija i Bugarska.

Buster doze primilo je najviše ljudi u Austriji i Mađarskoj.

Hrvatska je i po ovom parametru na začelju, a slede je Holandija, Litvanija, Poljska, Rumunija i Bugarska, preneo je hrvatski portal Index.

Video: Ferdinand (9) je prvo dete u Nemačkoj koje je vakcinisano protiv kovida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    20. decembar 2021 | 15:00

    Kazu da Danci uvode lokdaun.Zasto kada su sa preko 80% vakcinisanih davno trebali da steknu kolektivni imunitet?Ili je mozda termin "kolektivni imunitet" bio samo sargarepa.A zna se koja domaca zivotinja obozava sargarepu.Vrlo odgovarajuce.Sa druge strane,Rumuni,obzirom na broj stanovnika, imaju mali broj novo-obolelih.I mali procenat vakcininisane populacije.Ukratko,genska terapija u vidu vakcina je bila neuspesni pokusaj da se nesto uradi.Narod uplasen i frustriran a farmo-mafija sa svojim nalogodavcima se enormno obogatila.Dug je put od pozadine do glave.Shvatice i oni koji rado zavrcu rukav za bocu.Kad se pogledaju u ogledalo,videce da su im usi porasle onoliko.

  • Vid

    20. decembar 2021 | 14:48

    I šta s tim kad Danska sada bukti.

  • Zis

    20. decembar 2021 | 17:00

    Ko bude imao najviše onih koji su preležali koronu mogu da se nadaju nečemu ,od vakcina slaba vajda ,samo odlažu razboljevanje i ništa više .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA