≫ 

U Kairu poplave, u Aleksandriji pahulje: Olujno vreme i sneg prave probleme u Egiptu

Državna meteorološka agencija je saopštila da se očekuju umerene do jake padavine iznad severne obale i regiona delte Nila

  • 0
Aleksandrija, sneg Printscreen/Youtube/المجره ar

Olujno vreme navelo je egipatske vlasti da danas obustave školsku nastavu u glavnom gradu Kairu i nekolicini drugih provincija, u sklopu mera predostrožnosti.

Vlasti su, takođe, zatvorile luke u Aleksandriji i gradovima Port Saidu i Suecu u Sueckom kanalu, prenosi agencija AP.

Državna meteorološka agencija je saopštila da se očekuju umerene do jake padavine iznad severne obale i regiona delte Nila.

Očekuje se i da će olujne prašine pogoditi severne i južne delove zemlje i ograničiti vidljivost.

Ministarstvo životne sredine je pozvalo starije ljude i one koji pate od bolesti respiratornih organa da danas ostanu kod kuće kako bi izbegli komplikacije povezane sa vremenskim prilikama.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je rasporedilo više ekipa hitne pomoći u udaljenim područjima i na autoputevima kao meru predostrožnosti u slučaju saobraćajnih nesreća.

Umerene kiše tokom noći delimično su poplavile ulice u nekim naseljima u Kairu i drugim delovima zemlje, a lokalni mediji izvestili su o snežnim padavinama iznad Aleksandrije, koje su delimično prekrile puteve i krovove širom tog primorskog grada.

Video: Zakopavaju se u so a biće dostupna i srpskim turistima: Slana soba dovedena do ekstrema

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA