≫ 

Putin kaže da je Rusija spremna da reaguje ako se NATO približi, SAD jača vojno prisustvo na granici

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države jačaju svoje vojno prisustvo na ruskim granicama i da je oko 8.000 američkih vojnika raspoređeno u istočnoj Evropi

  • 13
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je da je širenje NATO na istok posledica euforije posle pobede u Hladnom ratu i pogrešne procene.

Putin je, na sednici kolegijuma Ministarstva odbrane u proširenom sastavu, rekao da je Rusija spremna da preduzme vojno-tehničke mere ako se NATO približi njenim granicama.

Putin je ukazao da se NATO širio na istok posle Hladnog rata, uprkos, kako je rekao, gotovo savezničkim odnosima između Moskve i Zapada u to vreme.

"SAD jačaju vojno prisustvo na granicama Rusije"

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države jačaju svoje vojno prisustvo na ruskim granicama i da je oko 8.000 američkih vojnika raspoređeno u istočnoj Evropi.

Šojgu je na sastanku Kolegijuma Ministarstva odrane rekao da se zaoštravanje vojno-političke situacije u svetu nastavlja i da tenzije rastu na zapadnim i istočnim granicama Rusije.

Dodao je da NATO na vežbama razrađuje opcije primene koalicionih snaga protiv Rusije, uz učešće Gruzije, Moldavije i Ukrajine.

Ruski ministar je naveo da američke privatne vojne kompanije koje se nalaze u regionu Donjecka pripremaju na istoku Ukrajine provokaciju sa hemijskim sredstvima.

- Rezervoari sa neidentifikovanim hemijskim komponentama dopremljeni su u gradove Avdejevka i Krasni Liman - rekao je Šojgu.

Video: Lepo je videti te opet: Putin i Bajden nasmejano počeli sastanak

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Živela Rusija!!

    21. decembar 2021 | 13:05

    Zašto nato gomila snage na granici sa Rusijom?? Sve ih poterati odakle su došli

  • Rade

    21. decembar 2021 | 13:08

    Samo 8 hiljada Amera sve će Braća Rusi da pobiju k'o gamad!!!

  • Nikolas

    21. decembar 2021 | 17:06

    POSTO JE NATO BACIO NA SRBIJU 300 TONA URANIJUMA I PLUTONIJUMA I IZVRSIO GENOCID JA NEVIDIM NIKAKVU PREPREKU ZA PREVENTIVNI NUKLEARNI NAPAD NA NATO !!! BOLJE JE ZLO SPRECITI NEGO LECITI !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA