≫ 

Džonson smiruje naciju: Nema novih mera pre Božića

Vlada je spremna da preduzme akciju, što je podgrejalo sumnje da će se Engleska suočiti sa novim ograničenjima posle 26. decembra

  • 2
Boris Džonson Foto: Tanjug/AP

Britanski premijer Boris Džonson garantovao je da nove mere za obuzdavanje širenja korone neće stupiti na snagu pre Božića, dok je istovremeno dao signale da će biti novih mera pre Nove godine. U video poruci, premijer je rekao da "ljudi mogu da planiraju Božić" jer se situacija "konačno uravnotežila", navodi Miror.

Prema njegovim rečima, uprkos brojnim slučajevima zaražavanja omikronom, nema "dovoljno dokaza" da se opravdaju strože restrikcije uoči Božića. Dodao je da je Vlada spremna da preduzme akciju, što je podgrejalo sumnje da će se Engleska suočiti sa novim ograničenjima posle 26. decembra.

Premijer je rekao da "situacija ostaje veoma teška" i da nema sumnje "da omikron slučajevi nastavljaju da se nižu brzinom koju do sad nismo videli".

- Ne možemo da isključimo neke nove mere posle Božića, stalno ćemo pratiti nove podatke i učinićemo sve što je potrebno da zaštitimo javno zdravlje.

On je apleovao na građane svoje zemlje da prime buster dozu.

Video: Sve ispale novog premijera Velike Britanije, Borisa Džonsona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. decembar 2021 | 19:33

    Tako je bilo kod nas kad je korona bila u najvecem jeku i u svetu a kod nas ovi nasi proglasise da je u opadu zbog izbora,cim su se izbori zavrsili onda je opet zastrasujuci porast,kakvo je to vredjanje inteligencije i moralno posruce bestidnosti

  • X

    21. decembar 2021 | 19:48

    ali zato posle bozica ce BOOSTER ce morati da se uzme obavezno posle 6mes...znamo zq jadac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA