≫ 

Prvi smrtni slučaj od omikrona u Australiji

Od omikrona je preminuo čovek u 80-im godinama koji je imao pridružene bolesti

  • 2
Omikron soj, korona virus, kovid 19 Foto: Shutterstock

Australija je danas prijavila prvi potvrđeni smrtni slučaj povezan sa novim omikron sojem korona virusa, usred još jednog porasta dnevnih infekcija, ali su se vlasti uzdržale od nametanja novih ograničenja jer je stopa hospitalizacije, kako tvrde, ostala niska.

Od omikrona je preminuo čovek u 80-im godinama koji je imao pridružene bolesti, ali australijske vlasti nisu iznele nikakve dodatne detatalje, osim da se zarazio u domu za stare i da je preminuo u bolnici u Sidneju, prenosi agencija Rojters.

- Ovo je bio prvi poznati smrtni ishod u Novom Južnom Velsu povezan sa varijantom od zabrinutosti omikronom", izjavila je zdravstveni epidemiolog iz Novog Južnog Velsa Kristin Selvi u videu koji je objavila vlada.

Ovaj čovek je jedan od šest smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom-19 koliko je registrovano u Australiji prethodnog dana.

Australijske države Novi Južni Vels, Viktorija i Kvinslend prijavile su danas ukupno 9.107 novih slučajeva, što znači da je Australija ponovo na putu da uknjiži još jedan rekord po pitanju novih infekcija.

- Iako vidimo povećan broj slučajeva, ne vidimo uticaj na naš bolnički sistem - izjavila je Anastasija Palaščuk, premijerka Kvinslenda, gde su prijaviljena 784 nova slučaja, dok su četiri osobe u bolnici.

Video: Kon: Moguće zatvaranje zbog omikrona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruja

    27. decembar 2021 | 10:40

    Pod hitno izolovati celu Australiju 👶👶👶👶👶👶👶🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑

  • Boban

    27. decembar 2021 | 09:29

    Hahaha bajka se nastavlja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA