≫ 

Dečak neutešno zapomaže: Pojavio se snimak mališana koji je povređen na korona-protestu

Protiv majke koja je četvorogodišnjeg sina dovela na protest protiv korona mera u Nemačkoj biće podneta prijava

  • 3
Berlin, Nemačka, Protest Foto: Tanjug/AP

Četvorogodišnji dečak povređen je tokom sukoba policije i demonstranta na protestu protiv korona mera u nemačkom Švajnfurtu, kada je policija demonstrante gađala suzavcem. 

Mališana je na proteste dovela majka, protiv koje je podignuta prijava, a policajci su detetu, koje je neutešno plakalo, pružali pomoć na licu mesta.

Društvenim mrežama kruži snimak deteta koje neutešno plače, dok policija pokušava da mu ispere oči.

Dečak je, srećom, prošao bez težih poveda, a majka je već danas morala da se pojavi pred sudijom zbog optužbi da je ugrozila bezbednost deteta.

Osim što je prijavljena i Centru za socijalni rad, majka se našla i na žestokom udaru javnosti, a napali su je iz policijskih sindikata zato što je postala "roditelj koji decu koriste kao štit".

- Takve majke i očevi moraju da prihvate činjenicu da njihovo dete može da dođe u centar okršaja - rekli su iz sindikata.

Iz policije navode da su protesti protiv korona mera sve radikalniji i da su tokom jučerašnjih protesta u Švajnfurtu policajci i fizički napadnuti.

Video: Policija oborila starca koji je prekršio izolaciju, hteli da hapse ženu zbog protesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA