Crni rekord u Švajcarskoj: Nikad više zaraženih za 24 sata, svaki drugi oboleli ima omikron soj

Ministar zdravlja je obnovio pozive stanovništvu da se vakciniše ili primi buster dozu

  • 1
Švajcarska korona virus Foto: Tanjug/AP

Broj novih infekcija kovid-19 u Švajcarskoj dostigao je rekord od 17.634 u poslednja 24 sata, pokazuju današnji podaci zdravstvenih vlasti.

Ministar zdravlja Alen Berset saopštio je da je razgovarao sa predsednikom Gajem Parmelinom i regionalnim zdravstvenim zvaničnicima, kako bi razmotrili pogoršanje situacije i potvrdio da su spremne dodatne mere ako to bude potrebno, pošto se očekuje da će se hospitalizacije povećati, prenosi Rojters, a javlja Tanjug.

„Omikron infekcije se naglo povećavaju. Ova varijanta je dominantna vrsta u Švajcarskoj i čini 58 odsto slučajeva. Sledeći paket mera, uključujući zatvaranje, je spreman. Vlada o tome može brzo da odluči kada budu dostupni precizniji podaci o opasnosti od omikron soja“, poručio je Berset na Tviteru.

Ministar zdravlja je takođe obnovio pozive stanovništvu da se vakciniše ili primi buster dozu, pošto Švajcarska ima jednu od najnižih stopa imunizacije u zapadnoj Evropi, sa 67 odsto potpuno vakcinisanih od 8,6 miliona stanovnika.

Vlada je ranije ovog meseca pooštrila epidemiološke mere u vezi sa kovidom 19, ali se zaustavila na ograničenom zatvaranju, navodi Rojters.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    29. decembar 2021 | 21:28

    Švajcarska je ozbiljna zemlja i ako ima 67 posto vakcinisanih i spremaju se za totalno zatvaranje. Kod nas 51 posto i sve je otvoreno i dozvolheno. Zato ljudi svi u Srbiju za doček Nove godine jer vam ne treba ništa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA