≫ 

"Pipala me je i govorila da sam sjajna za njega": Iskazi žrtava koje je Maksvel podvodila milijarderu Epstajnu

Jedna žrtva imala je svega 14 godina kada ju je Maksvel dovela svom dečku pedofilu

  • 3
Jeffrey Epstein Ghislaine Maxwell Gislejn Maksvel Džefri Epstajn Foto: US Attorney's Office SDNY

Britanku Gislejn Maksvel, bivšu saradnicu pokojnog milijardera Džefrija Epstajna, optuženog za seksualno zlostavljanje, njujorški sud je proglasio krivom za dogovaranje i pomaganje Epstajnu u iskorišćavanju maloletnih devojaka i preti joj "desetine godina zatvora".

Preti joj kazna do 65 godina zatvora, što znači da bi mogla ostatak života provesti u njemu.

Epstajnu dovodila tinejdžere

Maksvel (60) je optužena da je vrbovala i dovela četiri tinejdžerke između 1994. i 2004. za Epstajna, koji se ubio 2019. u zatvorskoj ćeliji na Menhethnu dok je čekao suđenje zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

Nakon 40 sati većanja, koje je trajalo pet dana, porota je jednoglasno proglasila Maksvel krivom i osuđena je pet od šest tačaka optužnice.

"Tačno je znala šta radi"

Tokom završnih reči suđenja na saveznom sudu na Menhetnu tužilac je rekao da je Maksvel bila Epstajnova "partnerka u zločinu".

- Maksvel je sama odlučila. Počinila je zločine ruku pod ruku s Epstajnom. Bila je odrasla žena koja je tačno znala šta radi - rekla je pomoćnica američkog državnog advokata Alison Moe.

Svedočile četiri navodne žrtve

Svedočenje žrtava počelo je 30. novembra sa Džejn, koja je rekla da se Maksvel ponekad upuštala u seksualne masaže.

Druga žrtva Kejt je svedočila da je Maksvel organizovala seksualne sastanke.

Karolin je sledećeg dana svedočila da joj je Maksvel jednom dotakla grudi, bokove i zadnjicu i rekla joj da "ima sjajno telo za Epstajna i njegove prijatelje".

Tada je imala 14 godina. Konačno, Farmer je u petak svedočila da je imala 16 godina kada joj je Maksvel masirala gole grudi na Epstajnovom ranču u Novom Meksiku 1996. godine.

Šta je izjavila Džejn

Žena identifikovana na sudu pod pseudonimom Džejn svedočila je prošle nedelje da je upoznala Maksvel i Epstajna 1994., kada je imala 14 godina. Ona i njena majka srele su se s Epstajnom na Floridi i on je rekao da bi joj mogao biti mentor. Tada je počela sama da odlazi u Epstajnov dom. Isprva su Maksvel i Epstajn učinili da se oseća posebnom, provodili su vreme s njom, raspitivali se o njenoj porodici i interesima, pa je vodili na zabavne događaje. Prvih nekoliko meseci Maksvel se ponašala kao njena starija sestra.

- Sve se promenilo kad su počela zlostavljanja - rekla je Džejn, opisavši detaljno seksualno zlostavljanje Epstajna, kojem bi se Maksvel ponekad pridružila, kako u Palm Biču na Floridi tako i na Menhetnu, kada je imala 14, 15 i 16 godina.

Ponekad bi Epstajn masturbirao nad njom i maltretirao je. Maksvel bi ponekad bila uključena, dodirujući nju i Epstajna. Maksvel ju je barem jednom uputila kako Epstajn voli da ga se masira dok su njih troje bili u Epstajnovoj sobi za masažu.

- Činilo se vrlo ležerno, kao da je bilo vrlo normalno, kao da nije velika stvar. Osećala sam se zbunjeno jer mi se to nije činilo normalnim - svedočila je Džejn.

Rekla je da su prošle godine pre nego što je uspela ikome da ispriča šta se dogodilo, dodavši da je osećala sram, gađenje i zbunjenost.

Šta je izjavila Kejt 

Kejt je svedočila da je prvi put upoznala Maksvel preko starijeg dečka kada je imala 17 godina. Maksvel ju je pozvala na čaj u svoju kuću u Londonu i ispričala joj o Epstajnu, a kasnije ju je ponovo pozvala da se sastane s njim. Tamo joj je Maksvel rekla da malo stisne Epstajnovo stopalo kako bi mu pokazala koliko je jaka uprkos svom krhkom telu, svedočila je Kejt.

Maksvel je često sa Kejt razgovarala o seksualnim temama, pitajući je poznaje li još koju devojku koja bi Epstajna mogla oralno da zadovolji. Rekla je kako se on mora seksati otprilike tri puta dnevno. "Znaš što on voli, slatke, mlade i lepe poput tebe", rekla je Maksvel prema svedočenju Kejt, koja je u kontaktu s Epstajnom ostala do otprilike 2012.

Imala je oko 24 godine kada je zadnji put putovala s Maksvel i Epstajnom, ali je nastavila kontakt s Epstajnom do svojih ranih 30-ih.

To što je ostala u kontaktu s njim opisala je kao mešavinu poricanja i straha: "Nisam htela priznati šta mi se dogodilo i osećala sam da ću prestankom komunikacije morati da priznam događaje koji su se dogodili. Takođe sam se bojala da se odvojim od njih dvoje. Bila sam uplašena."

Šta je izjavila Karolin

Karolin kaže da je imala 14 godina kada je počela da odlazi u Epstajnov dom u Palm Biču, dva ili tri puta nedeljno, početkom 2000-ih.

Prilikom jedne posete, Karolin je pripremala sobu za masažu kada je Maksvel ušla u sobu. Maksvel je dodirivala njene grudi, bokove i zadnjicu i komentarisala kako ima sjajno telo za Epstajna i njegove prijatelje. Karolin je rekla da je išla kod Epstajna ukupno više od stotinu puta.

Svaki put je 300 dolara u gotovini bilo ostavljeno za nju na lavabou.

Šta je izjavila Eni Farmer

Eni Farmer, koja je svedočila pod svojim punim imenom, godinama je javno govorila o Epstajnu i Maksvel. Svedočila je tri sata u petak, kao četvrta i poslednja tužiteljka. Njena starija sestra radila je za Epstajna, a Farmer ga je upoznala tokom praznika 1995. godine.

Epstajn je platio njen let za Njujork, a u bioskopu se držao za ruke s njom i milovao je po stopalu, rekla je na sudu.

Video: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko ex JSO

    31. decembar 2021 | 07:40

    A ostali šta je sa njima?

  • Voja

    31. decembar 2021 | 08:30

    Sve su one išle zbog novca provoda i odskočne za budući lagodan zivot o amerima i njihovom moralu pogotovo kad je novac u pitanje za njih nema granuce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA