≫ 

Požari divljaju kod Denvera, uništene stotine kuća: Evakuacija više desetina hiljada ljudi

Požar je zahvatio oko 647,5 hektara i uništio više od 500 domova

  • 1

Žestoki požari postaknuti snažnim vetrom u dva grada istočno od američkih Stenovitih planina u blizini Denvera, uništili su više stotina kuća, prouzrokovali povrede kod najmanje ljudi i podstakli evakuaciju više desetina hiljada stanovnika, saopštile su danas lokalne vlasti.

Požar, koji se brzo proširio prerijskom travom, izazvala je varnica sa dalekovoda i transformatora koje su prevrnuli usled jakih vetrova, prema rečima šerifa okruga Bolder Džoa Pela, prenosi agencija Rojters.

Naredbe za evakuaciju su prvo izdate za sve stanovnike grada Superior u Koloradu, sa populacijom od oko 13.000, a ubrzo i za susednu opštinu Luisvil, u kojoj živi više od 18.000 stanovnika, saopštila je kancelarija za vanredne situacije okruga Bolder na Tviteru.

U odvojenom saopštenju, kancelarija Nacionalne meteorološke službe u Bolderu je pozvala sve građane Superiora da se odmah evakuišu.

Za samo nekoliko sati, požar je zahvatio oko 647,5 hektara i uništio više od 500 domova, izjavio je Pel na konferenciji za novinare.

Olujni vetar je, prema njegovim rečima, onemogućio da se zaustavi brzo napredovanje vatre, zbog čega su vatrogasci i osoblje hitne pomoći "u suštini trčali ispred požara u nastojanju da samo sklone ljude s puta. To je sve što možete da uradite".

Šerif je rekao da nema izveštaja o nestalim ljudima i prijavljenih mrtvih osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    31. decembar 2021 | 21:36

    IMAJU ONI DENVER GRAD ISPOD ZEMLJE U SLUCAJU NUKLEARNOG RATA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA