≫ 

Potraga za Galicijskim Rambom: Osuđeni ubica skriva se u šumama, ne mogu da mu uđu u trag

Sančez Čakon bežao je iz zatvora 1999., a potom i 2001. godine

  • 0
Zatvor, ograda, žica, bekstvo iz zatvora Foto-ilustracija: Shutterstock

Stanovnici grada na severozapadu Španije udružili su se kako bi pokušali da uđu u trag osuđenom ubici, muškarcu zvanom "Galicijski Rambo", zbog višestrukog bežanja iz zatvora i opsežnog znanja o tehnikama preživljavanja. Veruje se da on živi u obližnjem šumovitom području.

Alfredo Sančez Čakon je u begu je od marta, kada se nije vratio u zatvor nakon što je odande izašao uz dnevnu propusnicu. Vest da je 63-godišnjak nestao verovatno je malo koga iznenadila. O Sančezu Čakonu, koji bi trebalo da bude u zatvoru do 2025. godine zbog ubistva koje je počinio 1996. godine, proneo se loš glas širom Španije jer je ranije dva puta bežao iz zatvora.

Prvi put je pobegao 1999. godine, kada je navodno spojio niz čaršava kako bi se spustio niz zidove zatvora u Pontevedri dok su drugi zatvorenici ometali čuvare. Više od dve godine bio je u begu, a skrivao se u gustom grmlju na severu Španije, koristeći svoja znanja koja je stekao kao bivši pripadnik Španske legije.

Godine 2001. uspeo je ponovo da pobegne iz zatvora, ali je njegova sloboda trajala samo 25 minuta pree nego što je uhvaćen, piše La Voz de Galicia.

Ovog puta zvona za uzbunu počela su da zvone u gradiću Pontedeume, u Galiciji, na oko 105 kilometara udaljenosti od zatvora, kada je krajem leta među 7.900 stanovnika tog mesta počelo da se priča kako iz njihovih kuhinja misteriozno nestaju namirnice poput paketa keksa, limenki piva i narezaka.

Jedna je osoba ispričala da je u svojoj kuhinji naišla na čoveka koji je usred noći virio u otvoreni frižider.

Sumnje da bi to mogao da bude Sančez Čakon pojačale su se prošle nedelje, nakon što je lovac naleteo na čoveka koji je odgovarao opisu begunca, a koji živi u improvizovanom kampu u gustoj šumi parka Fragas do Eume u blizini grada.

Očajni stanovnici ubrzo su se okupili, a njih osmoro najavilo je da će da prečešlja područje u potrazi za tragovima odbeglog zatvorenika.

- Nečuveno je s čime se suočavam - rekao je jedan stanovnik za La Voz de Galicia, dok je drugi istakao da ovo nije prvi susret stanovnika s Galicijskim Rambom, dodavši da se u istom parku već skrivao pre više od 20 godina.

Video: Dramatična policijska potera, razmena vatre na sve strane i uspešan beg

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA