≫ 

Borelj doputovao u Ukrajinu: "Rusija će se suočiti sa ogromnim posledicama"

Borelj i šef ukrajinske diplomatije Dmitrij Kuleba planiraju da posete i liniju razdvajanja u Luganskoj oblasti kako bi sagledali situaciju u zoni sukoba

  • 16
Josep Borrell, Žozep Borelj Žozep Borelj / Foto: Profimedia

Rusija će se suočiti sa ogromnim posledicama zbog vojne eskalacije u istočnoj Ukrajini, rekao je novinarima danas visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Đuzep Borelj.

Borelj je doputovao danas u Ukrajinu kako bi izrazio podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu te zemlje.

- Sukob na granicama je na ivici da se produbi, a tenzije se gomilaju u pogledu evropske bezbednosti u celini - ukazao je visoki predstavnik EU Borelj, prenosi agencija Rojters.

EU ima čvrst stav i snažno uverenje "da će svaka vojna agresija na Ukrajinu imati ogromne posledice i velike troškove", ukazao je on.

Borelj i šef ukrajinske diplomatije Dmitrij Kuleba planiraju da posete i liniju razdvajanja u Luganskoj oblasti kako bi sagledali situaciju u zoni sukoba.

Video: Vučić: Lajčak sigurno nije inicirao ovo! Siguran sam da nisu srećni zbog ovog poteza Prištine!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Halo

    5. januar 2022 | 18:10

    A kad si toliko realan ,,,,Solano,, broj 2 a gde si bio kad ste nas svi bombardovali i istresli sav otrov nad nasom decom, sram te bilo, navijam za BASKIJU dabogda se odcepila i to ce se desiti brzo. A Rusija sa Kinom Da osvoji ovaj pokvareni svet i vas nauci pameti , svi cete vi biti Rudari kod njih.

  • Nikolas

    5. januar 2022 | 18:07

    AMERI I NATO GOMILAJU NA RUSKIM GRANICAMA NUKLEARNE BOJEVE GLAVE I PRETE NUKLEARNIM RATOM RUSIJI I KINI !!! MALIGNI UTICAJ NATO ALIJANSE DOVESCE SVET DO APOKALIPSE !!! ARMAGEDON!!! SVET JE VEC 2 GODINE U BIOLOSKOM RATU !!

  • Prorok

    5. januar 2022 | 17:56

    A Ukrajina će se zvati Rusija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA