≫ 

Švedska oborila dnevni rekord u broju obolelih: Omikron soj dominantan

Porast broja infekcija prati najgori scenario Agencije, objavljen pre Božića, a Bjorkholmova ističe da se očekuje da će novi slučajevi dostići vrhunac negde sredinom januara

  • 5
Stockholm, Švedska, korona virus, mere, kafici, centar Foto: Tanjug/AP

Švedska je postavila dnevni rekord po broju novozaraženih korona virusom sa 17.320 slučajeva, pri čemu dominira lako prenosiv omikron soj virusa, pokazali su podaci zdravstvene agencije te zemlje.

Broj novih slučajeva je porastao od novembra, a u decembru je Vlada pooštrila mere ograničenja za javna okupljanja i pozvala građane da rade od kuće kako bi pomogli u suzbijanju širenja virusa, prenosi agencija Rojters.

- Imamo brz porast broja slučajeva, ali za sada to ne predstavlja tako veliki uticaj na zdravstveni sistem - rekla je Brita Bjorkholm iz Agencije za javno zdravlje na konferenciji za novinare.

Bjorkholm je dodala da broj pacijenata koji su na intenzivnoj nezi, prvenstveno oni nevakcinisani, kao i smrtni slučajevi su znatno ispod prethodnih nivoa.

Porast broja infekcija prati najgori scenario Agencije, objavljen pre Božića, a Bjorkholmova ističe da se očekuje da će novi slučajevi dostići vrhunac negde sredinom januara.

Video: Velike gužve ispred kovid ambulanti: Redovi se protežu do ulica, čeka se i satima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    5. januar 2022 | 19:19

    Oni su dokazali da su veoma pametni, prevazici ce oni i ovo. Takoreci namerno su fakticki poubijali penzionere i sad lagano, kakvi zlotvori!!!

  • naslov

    5. januar 2022 | 19:10

    omikroj soj

  • Pa

    6. januar 2022 | 00:17

    Kad su vakcinisani u visokom procentu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA