Francuski ministar: Incident na Dakar reliju možda teroristički napad

Francusko tužilaštvo otvorilo je u utorak istragu o terorizmu

  • 0
Četvrta etapa Dakar relija Foto: Tanjug/AP

Incident na Dakar reliju možda je bio teroristički napad, rekao je francuski ministar spoljnih poslova u petak.

Žan-Iv Le Drijan je pozvao Saudijsku Arabiju da bude "transparentna", prenosi Sputnik.

Francusko tužilaštvo otvorilo je u utorak istragu o terorizmu u vezi sa eksplozijom u Saudijskoj Arabiji 30. decembra, koja je odjeknula ispod francuskog vozila koje je trebalo da učestvuje u ovogodišnjem Dakar reliju.

- Otvorena je preliminarna istraga o višestrukim pokušajima ubistva u vezi sa terorističkom grupom - saopštili su francuski tužioci za borbu protiv terorizma.

Francuski vozač (61) je teško povređen u incidentu. On je prevezen u Francusku i stavljen u medicinski izazvanu komu. Njegov sin je potvrdio da je njegov otac izašao iz kome do četvrtka ujutru.

- On je zaista ozbiljno povređen, obe noge su mu povređene, više ćemo znati za 10 dana, ali moramo biti oprezni u ovoj fazi - rekao je njegov sin.

Organizatori skupa rekli su da incident nije povezan sa trkom, dok su saudijske vlasti navele da nema krivične sumnje za eksploziju.

Međutim, ubrzo nakon toga, francusko ministarstvo spoljnih poslova dalo je kontradiktorno saopštenje, tvrdeći da je "istraga saudijskih vlasti u toku kako bi se utvrdio uzrok ove eksplozije. Nije isključena mogućnost krivičnog dela".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA