Dečak zapalio jelku upaljačem? Ispituje se uzrok stravičnog požara koji je odneo 12 života

Poginulo je četvoro odraslih i osmoro dece

  • 0
Filadelfija  Fairmount požar Foto: Tanjug/AP

Istražitelji ispituju da li je možda petogodišnjak, koji se igrao upaljačem, zapalio novogodišnju jelku i tako izazvao požar u kojem je poginulo 12 članova porodice u Filadelfiji, rekli su zvaničnici u četvrtak.

To otkrivanje je uključeno u zahtev za nalog za pretres dok su gradski i savezni istražitelji pokušavali da utvrde uzrok požara, najsmrtonosnijeg u gradu u više od jednog veka, koji je u sredu odneo živote tri sestre i nekoliko njihove dece.

U izjavi na bdenju u četvrtak uveče, rođaci su rekli da je žena, glava njihove porodice, izgubila tri ćerke i devetoro unučadi u požaru.

Ćerke su identifikovane kao Rozali Mekdonald, Virdžinija Tomas i Kvinša Vajt. Dve osobe su preživele, rekla je porodica. Univerzitetska bolnica Templ saopštila je da je jedna u stabilnom stanju.

Vatrogasni zvaničnici su na popodnevnom brifingu izneli nekoliko detalja, odbivši da kažu koliko je ljudi izbeglo požar ili spekulišu o mogućem uzroku, dodajući da je scena požara bila složena. Zvaničnici takođe nisu rekli gde je požar počeo, nazivajući ga delom istrage.

Do požara je došlo u sredu ujutru, a poginulo je četvoro odraslih i osmoro dece.

Mediji prenose da se detektori dima nisu aktivirali.

Video: Herojskim činom ih vratili u život: Vatrogasci gasili požar pa pronašli skoro beživotne mačiće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA