Uznemirujući video: Policajci pobegli nakon što su čoveka pogodili elektrošokerom, on počeo da gori

Preminuo je nakon što je proveo 47 dana na respiratoru jer su mu pluća bila toliko izgorela da nije mogao da apsorbuje kiseonik

  • 1
Jason Jones policija Njujork zapalio se Printskrin: ag.ny.gov

Državni tužilac Njujorka objavio je u petak snimak čoveka koji se zapalio nakon što su ga policajci pogodili elektrošokerom u policijskoj stanici na severu države u oktobru, što je dovelo do njegove smrti.

U uznemirujućem snimku nadzorne kamere vidi se kako policajci Katskila beže, ostavljajući muškarca koji očajnički pokušava da ugasi plamen koji je zahvatio njegov gornji deo tela i glavu.

Džejson Džons (29) preminuo je 15. decembra u bolnici nakon što je šest nedelja proveo u komi, prenosi New York Post.

Kancelarija njujorškog državnog tužioca Leticije Džejms istražuje njegovu smrt.

Na snimku se vidi kako Džons korača po predvorju policijske stanice oko 10 minuta nakon što je razgovarao sa nekoliko policajaca 30. oktobra.

Postaje vidno uznemiren, skida duksericu kratkih rukava i majicu sa velikog okvira pre nego što je izuo cipele i čarape, navodi se na snimku koji nema zvuk.

Posle nekih 10-ak minuta Džons je snimljen kako poliva gornji deo tela i kosu zapaljivim sredstvom za dezinfekciju ruku iz velike boce sa pumpom koja je bila na stolu.

Posle nekoliko sekundi, prilaze mu trojica policajaca. Jedan od njih vadi elektrošoker i ispaljuje ga u Džonsa, koji je u tom trenutku van okvira kamere.


Džons je tada buknuo u plamen i opet je vidljiv na kameri dok se okreće na podu - njegove grudi, leđa i glava u potpunosti su zahvaćeni vatrom.

Policajci zatim beže - dvojica u drugu sobu, a treći iza ugla - ostavljajući Džonsa samog da se bori sa plamenom. On se valja po podu i udara rukama po glavi nekih 10-ak sekundi, vidi se na snimku.

Dok je Džons na podu, teško opečen i vrišti od muke, policajac koji je upotrebio elektrošokervraća se u sobu i izgleda da pokušava da uhvati Džonsove ruke iza leđa dok je ležao na podu. Džonsu nikada nisu stavljene lisice, a civil čije je lice bilo zamagljeno na snimku je ušao u stanicu da ga zagrli.

Prošlo je još 15 minuta pre nego što je lekar doneo kolica i odvezao Džonsa, navodi se u snimku.

Džons je umro nakon što je proveo 47 dana na respiratoru jer su mu pluća bila toliko izgorela da nije mogao da apsorbuje kiseonik, navodi medij.

Video: Hrabar policajac spasao dete iz ledene reke: Pomagali mu sa obale a ključan je bio jedan predmet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mik

    9. januar 2022 | 11:35

    Ameikanci umejj da budu talentobano tipavi, tako da me.ovakve scene uooste ne cude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA