≫ 

Francuski ministar za evropska pitanja: Evropsku uniju ne treba isključiti iz pregovora o Ukrajini

On je to rekao dan pre sastanka američkih i ruskih diplomata u Ženevi posle višenenedeljnih tenzija oko raspoređivanja ruskih trupa

  • 0
Vladimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Evropsku uniju ne bi trebalo isključiti iz pregovora o Ukrajini, izjavio je danas francuski ministar za evropska pitanja Kleman Bon.

On je to rekao dan pre sastanka američkih i ruskih diplomata u Ženevi posle višenenedeljnih tenzija oko raspoređivanja ruskih trupa.

- Evropljani ne bi trebalo da budu odsutni sa pregovaračkog stola - rekao je Bon za televiziju CNEWS, preneo je Rojters.

Francuski ministar spoljnih poslova je u petak rekao da Moskva pokušava da zaobiđe Evropsku uniju tako što će pregovarati direktno sa Vašingtonom o Ukrajini, prenosi Tanjug.

Bon je uozorio da se, kako je rekao, ne upadne u rusku zamku.

On je kazao i da će evropski ministri spoljnih poslova ove nedelje razgovarati o mogućim merama za odgovor na gušenje antivladinih protesta u Kazahstanu tokom protekle nedelje.

- Razgovaraće o merama koje bi Evropa mogla da preduzme da pošalje poruku: da ne možete slomiti narod, demonstrante, koji se pobune protiv troškova života - rekao je Bon za CNEWS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA