≫ 

Tramp pokreće svoju društvenu mrežu, otkriveno i kada: Suprotstaviće se velikim kompanijama

Tviter, Fejsbuk i druge društvene mreže zabranile su Trampu pristup tim platformama nakon što su stotine njegovih pristalica upale u Kapitol Hil 6. januara prošle godine

  • 0
Donald Tramp, Facebook, Fejsbuk Foto: Pixabay, Tanjug/AP, Printskrin: Facebook/Donald J. Trump

Bivši američki predsednik Donald Tramp uskoro će pokrenuti sopstvenu društvenu mrežu Truth Social, za koju kaže da će se „suprotstaviti velikim tehnološkim kompanijama” kao što su Fejsbuk i Tviter, koje su mu zabranile pristup na svojim platformama.

Truth Social će nastati kroz novu kompaniju stvorenu spajanjem Trump Media and Technologi Group (TMTG) i Ackuisition Compani (SPAC), navodi se u saopštenju koje su ove organizacije objavile pre nekoliko meseci. Biće dostupan u Eplovom Ep Storu (prodavnici) 21. februara, piše Guardian, a prenosi Index.

- Živimo u svetu gde talibani imaju ogromno prisustvo na Tviteru, dok je vaš omiljeni američki predsednik ućutkan. To je neprihvatljivo - opisao je Tramp novu mrežu.

- Uzbuđen sam što ću uskoro poslati svoju prvu istinu na Truth Social. TMTG je osnovan sa misijom da svima da glas. Uzbuđen sam što ću uskoro početi da delim svoja razmišljanja o (online) istina društvenim mrežama i borbi protiv velike tehnologije -  dodao je on .

Big Tech je dugo potiskivao konzervativne glasove“, rekao je za Foks Njuz Donald Tramp mlađi, sin bivšeg predsednika.

Tramp je blokirao Tviter i Fejsbuk

- Moj otac je potpisao definitivni sporazum o spajanju kako bi formirao ono što će na kraju biti Trampova medijska i tehnološka grupa i Truth Social – platforma za svakoga ko želi da izrazi svoja osećanja.

Tviter, Fejsbuk i druge društvene mreže zabranile su Trampu pristup tim platformama nakon što su stotine njegovih pristalica upale u Kapitol Hil 6. januara prošle godine.

Protesti su usledili nakon Trampovog govora u kojem je lažno tvrdio da je njegov poraz na novembarskim izborima rezultat raširene prevare, što je pobio niz sudova i zvaničnika.

- Čestitam - rekao je Džejson Miler, bivši Trampov savetnik, a sada vlasnik druge društvene mreže pod nazivom Gettr.

Sada će Fejsbuk i Tviter izgubiti još veće delove tržišta“, rekao je Miler, uprkos sve većem broju korisnika dva tehnološka giganta, piše agencija AFP.

Video: Kraj jedne ere: Najkontroverzniji predsednik SAD-a i njegova supruga napustili Belu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA