≫ 

Čak 90.000 domaćinstava u Berlinu ostalo bez grejanja i tople vode

Zbog opasnosti od gušenja, pogođeni ni u kom slučaju ne bi trebalo da pale otvorenu vatru na roštilju na gas ili na drveni ugalj, a pećnicu ne treba koristiti kao grejač

  • 5
Grejanje zima drva pelet gas Foto: RINA, Shutterstock

Zbog nestanka struje u nedelju u Berlinu, otkazala je termoelektrana Vatenfal u Klingenbergu u okrugu Rumelsburg. Kako prenosi Focus.de, 90.000 berlinskih domaćinstava trenutno je bez tople vode i grejanja.

Prema aplikaciji za upozorenje „Nina“, operater već uveliko radi na rešenju problema. Međutim, to bi ipak moglo da potraje nekoliko sati, verovatno do "kasnih večernjih sati". A i posle toga će proći još neko vreme „dok mreža cevovoda ponovo ne dostigne radnu temperaturu“.

Područja Fridrihsfelda, Karlshorsta, Oberšonevajdea i delovi Treptov-Kepenika posebno su pogođena upozorenjem.

Grejanje u Berlinu: „Ugrejte se dodatnom odećom i ćebadima“

Okružna kancelarija u Lihtenbergu se obraća onima koji su pogođeni i savetuju da prozori i vrata budu zatvoreni kako bi se održala toplota i da ih provetravaju samo kada je potrebno.

- Ugrejte se dodatnom odećom i ćebadima - navode.

Zbog opasnosti od gušenja, pogođeni ni u kom slučaju ne bi trebalo da pale otvorenu vatru na roštilju na gas ili na drveni ugalj, a pećnicu ne treba koristiti kao grejač.

Video: Vučić otkrio kada dolazi ruski gas po ceni od 270 dolara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA