≫ 

Majka rekla policiji da je lopov upucao njeno dete (4), pa priznala: "Ja sam to uradila"

Ona je privedena, dok je dete u kritičnom stanju

  • 0
Čikago, policija, americka policija Foto: Tanjug/AP

Žena iz Detroita, koja je ranije tvrdila da je pljačkaš upucao njeno četvorogodišnje dete, sada je priznala da ga je upucala sama dok je čistila pištolj, rekle su vlasti.

Do pucnjave je došlo u petak, oko 15 sati.

Žena je prvo policiji ispričala da je neko pucao izvan stana nakon što je bezuspešno pokušao da joj ukrade torbicu, pogodivši njeno dete. Četvorogodišnje dete trenutno je u bolnici, u kritičnom stanju, rekli su službenici.

Šef policije Džejms Vajt priznao je tokom konferencije za novinare da su postojale oprečne informacije od majke i bolnice u koju je dete odvedeno.

- Zagonetka se ne slaže kako bi trebalo. Dobili smo poziv iz bolnice koji je pokazao da ovde imamo mesto zločina. Mesto zločina je unutar kuće, a ne van nje, što nije u skladu s početnim informacijama koje imamo - objasnio je.

Kasnije, iste večeri, podelili su dodatne informacije.

- Majka deteta sada priznaje da je slučajno upucala 4-godišnjaka. Istraga se nastavlja - rekla je policija, prenosi NBC.

Majka je rekla da je upucala dete u ruku i nogu. Privedena je u petak pre ponoći.

Prema Obrazovnom fondu za zaustavljanje nasilja s oružjem, gotovo 500 ljudi umre svake godine zbog nenamernih povreda vatrenim oružjem. U 2019. godini 486 Amerikanaca umrlo je od nenamernih povreda vatrenim oružjem. Organizacija kaže da sigurno skladištenje vatrenog oružja može pomoći u smanjenju rizika od takvih situacija.

Incident je usledio nakon dve druge pucnjave u kojima su učestvovali roditelji i deca.

U Ohaju, 16-godišnju devojku smrtno je ubio njen otac koji je mislio da je ona uljez koji je provalio u njihov dom, a u Severnoj Karolini, policajac je slučajno pucao u glavu svog 15-godišnjeg sina u nesreći. Sin je hospitalizovan u kritičnom stanju.

Video: Policija upucala napadača u tržnom centru nakon što je ubio ženu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA