Posle 4 sata završen sastanak Saveta NATO-Rusija, Stoltenberg: Neće biti lako premostiti razlike oko Ukrajine

Pozitivan je znak da su svi NATO saveznici i Rusija seli za isti sto i angažovali se oko suštinskih tema, rekao je generalni sekretar NATO

  • 4
NATO Rusija sastanak Brisel Foto: Tanjug/AP

Sastanak Saveta NATO-Rusija završen je u Briselu posle četiri sata, javlja ruska agencija TAS S.

Kako se navodi, sastanak je trajao duže nego što je NATO planirao.

Na prvom sastanku Saveta u poslednje dve godine na čelu ruske delegacije nalazili su se zamenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško, koji je pet godina bio stalni predstavnik Rusije pri NATO, i zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin.

Alijansu na pregovorima predstavljali su stalni predstavnici 30 država članica NATO, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i zamenica državnog sekretara SAD Vendi Šerman.

Stoltenberg: Neće biti lako premostiti razlike oko Ukrajine

Neće biti lako premostiti razlike između Rusije i NATO oko Ukrajine, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltanberg nakon završetka sastanka NATO-Rusija u Briselu, prvog posle dve godine.

- Postoje značajne razlike između NATO saveznika i Rusije. Neće biti lako premostiti naše razlike, ali je pozitivan znak da su svi NATO saveznici i Rusija seli za isti sto i angažovali se oko suštinskih tema - rekao je Stoltenberg obraćajući se novinarima nakon pregovora u sedištu Alijanse, a prenosi Rojters.

NATO Jens Stoltenberg Foto: Tanjug/AP

Stoltenberg je ranije rekao da je sednica Saveta Rusija-NATO u Briselu pravovremena prilika za dijalog "u kritičnom trenutku za evropsku bezbednost".

- Kada su tenzije visoke, još važnije je da sednemo za pregovarački sto i razgovaramo o našim problemima - napisao je Stoltenberg na Tviteru.

Sastanak je održan dva dana nakon razgovora o bezbednosnim garancijama između Rusije i SAD u Ženevi, koje su vodili zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Za sutra je zakazan sastanak Saveta Rusija-OEBS u Beču.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    12. januar 2022 | 15:45

    Svetski zlotvori,šta uopšte radite u Ukrajini ,nego da zlo činite?! Vi ste stvoreni da bi činili zlo!!! Za vas i sledbenike:,, Zlo-zlima!"

  • Vi nato fasisti

    12. januar 2022 | 15:27

    ste naucili na poraze sledeci ce vas unistiti

  • Nikolas

    12. januar 2022 | 16:29

    KADA SE NAGOMILA NEGATIVNA ENERGIJA-MRZNJA DOLAZI DO RATA !!!!! OVAJ CE TRAJATI NEPUN SAT I KRAJ !!! MATEMATICKI MOZE OSTATI PAR KINEZA I INDIJACA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA