≫ 

Nova odluka u slučaju Srpkinje koja je izgorela u kolima u SAD: Tiče se devojke NFL zvezde

Rags i njegova devojka hospitalizovani su nakon nesreće u kojoj su poginuli mlada Srpkinja i njen pas

  • 0
Rags, Tina Tintor Foto: Tanjug/AP, Privatna arhiva

Nakon što je sudija u Las Vegasu donela odluku da se tužiocima omogući pristup medicinskom kartonu devojke Henrija Ragsa III nakon fatalne nesreće prošle godine u kojoj je poginula Srpkinja Tina Tintor (23), advokati su rekli da će uložiti žalbu.

Žalba advokata Pitera Kristijansena u ime Kiare Dženai Kilgo-Vašington blokirala bi pristup dokumentaciji Kilgo-Vašingtona dok se pitanje ne reši.

Kristijansen je odbio da komentariše dalje nakon što je sudija An Zimerman presudila da tužioci mogu da dobiju pisanu medicinsku dokumentaciju Kilgo-Vašington, ali ne i svedočenje medicinskih stručnjaka koji su je lečili nakon nesreće 2. novembra, prenosi Fox News.

U sudskim podnescima, advokat tvrdi da Kilgo-Vašington nije optužena za zločin i da su njene zdravstvene informacije zaštićene saveznim i državnim zakonima o poverljivosti lekara i pacijenata.

Tužioci su rekli kako očekuju da će dokumentacija pokazati da je Kilgo-Vašington pretrpela značajne povrede u nesreći. Ona i Rags imaju jednu ćerku, prenosi AP.

Okružni tužilac okruga Klark Stiv Volfson rekao je da je tužiocima rečeno da je Rags u nesreći u Las Vegasu doživeo povredu noge, a da je njegova devojka podvrgnuta operaciji zbog povrede ruke.

Henry Ruggs Henri Rags Tina Tintor Foto: Tanjug/AP

Oboje su hospitalizovani nakon što su se automobilom zakucali u vozilo Tine Tintor, koje se od siline udara zapalilo. Tina i njen pas Mask su izgoreli na smrt.

Drugi sudija je ranije dozvolio tužiocima pristup Ragsovom medicinskom kartonu.

On se tereti za tešku vožnju pod uticajem alkohola koja je dovela do smrti i nanošenje teških telesnih povreda i dve tačke optužnice za nesavesnu vožnju.

Policija je rekla da je Rags vozio svoju korvetu brzinom od 250 kilometara na sat 2. novembra pod dejstvom alkohola pre nego što je udario u Tininu tojotu, nakon čega se njeno vozilo zapalilo.

Prema policiji, količina alkohola u krvi Ragsa bio je 0,16 odsto u noći nesreće, što je dvostruko više od dozvoljene granice u Nevadi.

Nadležni su rekli da su u olupini Ragsovog automobila pronašli napunjen pištolj.

Rags ostaje u kućnom pritvoru dok čeka preliminarno saslušanje dokaza zakazano za 10. mart i odluku sudije da li će mu se suditi pred državnim sudom.

Rags bi mogao da odsluži najmanje dve godine zatvora i mogao bi da dobije više od 50 godina ako bude proglašen krivim po svim tačkama optužnice.

Video: Snimak sa lica mesta: Poginula Srpkinja u Las Vegasu, sportista brzinom 250 na sat naleteo na Tinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA