≫ 

Advokati princa Endrjua traže dokaze za odbranu: Lažna sećanja Virdžinije Džufri?

Pravni tim vojvode od Jorka zatražio je dozvolu za uzimanje dokaza pod zakletvom od Roberta Džufrija, supruga Virdžinije Džufri

  • 0
Princ Endrju, princ Endru, prince Andrew Princ Endru. Foto: Tanjug/AP

Advokati princa Endrjua žele da intervjuišu supruga Virdžinije Džufri i njenog psihologa o njenim tvrdnjama o seksualnom zlostavljanju pošto član kraljevske porodice smatra da ona možda "ima lažna sećanja", otkrivaju dokumenti sa suda, navodi Sky news.

Pravni tim vojvode od Jorka zatražio je dozvolu za uzimanje dokaza pod zakletvom od Roberta Džufrija. Kako smatraju, on bi trebalo da ima informacije o "navodnim emotivnim i  mentalim povredama" svoje supruge. Advokati takođe žele da ispitaju Roberta Džufrija o vezi njegove supruge sa Džefrijem Epstajnom i Gislejn Maksvel i tvrdnji da je Džufre "imao ulogu u regrutovanju maloletnica" za Epstajnove šeme sa prostitucijom.

Endrjuov advokat Melisa Lerner navodi da je Džufri navodno upoznao svoju suprugu na Tajlandu 2002. godine dok je ona pohađala kurs masaže i da je "regrutovao jednu ili više žena za seks sa Džefrijem Epstajnom, koji je finasirao put".

Zahtev za ispitivanje se odnosi i na psihologa Virdžinije Džufri, dr Džudit Lajtfut, jer Endrjuov pravni tim smatra da ona ima "relevantne informacije" o "navodnom zlostavljanju koj su počinili Epstajn i Maksvel, zlostavljanje i traumu koje je pretrpela u detinjstvu i navodne emotivne i mentalne povrede".

- Zapisi dr Lajtfut, ili nepostojanje istih, o navodima Virdžinije Džufri protiv Endrjua su relevantne za pripremu njegove odbrane za suđenje - navodi Melisa Lerner.

Endrjuovi advokati zatražili su uzimanje dokaza od Virdžinije Džufri i dr Lajtfut u Australiji, gde obe žive, do 29. aprila.

Najnovija dokumenta sa suđenja sadrže siže Endrjuove odbrane u kojoj se tvrdi da Virdžinija Džufri "možda ima lažna sećanja" jer su se njene tvrdnje o "okolnostima pod kojima je Endrju navodno zlostavljao stalno menjale tokom godina".

Princ Endrju Princ Endrju, Foto: Tanjug/AP

Endrju smatra da je njena odluka da otkrije svoj identitet i uzme učešće u intervjuima medijima "doprinela emotivnom stresu i povredi privatnosti za koji ona tvrdi da je pretrpela", navodi se u dokumentima. Član kraljevske porodice odbacio je optužbe Virdžinije Džufri "u potpunosti" i veruje da su njene tvrdnje da je Epstajn podvodio "samo napor da skrene pažnju sa sopstvenog učešća u šemama milijardera".

Ovo je uključivalo regrutovanje mladih žena "da postanu seksualne partnerke Epstajnu", od kojih je najmanje jedna imala samo 14 godina.

Vojvoda je suočen sa građanskom parnicom kasnije tokom godine pošto je sudija Kaplan odbio njegov pokušaj da se slučaj odbaci.

Virdžinija Džufri tužila je Endrjua u SAD zbog navodnog seksualnog napada kada je bila tinejdžerka. Ona tvrdi i da je Endrjuov prijatelj, osuđeni seksualni prestupnik Epstajn podvodio i da je zato imala seks sa vojvodom kada je imala 17 godina.

Posle odluke sudije da dozvoli civilno suđenje, kraljica je donela odluku da se Endrjuu oduzmu sve vojne titule i vojne patronaže, a najavljeno je i da više neće moći da koristi ni "njegovo kraljevsko visočanstvo".

U međuvremenu, Gislejn Maksvel će biti izrečena presuda krajem juna pošto je proglašena krivom za regrutovanje maloletnih devojaka koje je zlostavljao njen bivši dečko Epstajn, koji se ubio 2019. godine dok je čekao suđenje o optužbama za seksualno zlostavljanje.

Video: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA