15 godina za 2 kilograma kokaina: Englezi sa Kariba sebi poslali "paket" u konzervama hrane

Danijel Keli i Stiven Gilholi su uhapšeni u januaru i martu 2020. godine, a u aprilu prošle godine podignuta je optužnica za uvoz "droge A klase" u Veliku Britaniju

  • 1
Metropolitan Police Daniel Kelly and Steven Gilhooly Foto: Metropolitan Police

Dvojica muškaraca su uhapšena zbog pokušaja šverca kokaina vrednog 341.875 dolar, koji su sakrili u konzervama pasulja i kokosovog mleka, navodi CNN.

Danijel Keli (43) i Stiven Gilholi (43) osuđeni su na ukupno 15 godina zatvora 12. januara na sudu u Londonu. Oni su, prema navodima policije, u decembru 2018. godine poslali sa Svete Lucije na Karibima u London dva paketa za koja su naveli da su konzervirana hrana.

Međutim, inspekcija je utvrdila da je u konzervama 2.742 kilograma kokaina. Njih dvojica su ponovo zapečatili konzerve koristeći mašinu specijalno za te namene i prazne zatvarače konzervi koje su kupili ranije, uz brojne artikle koje su kasnije nameravali da prodaju na Svetoj Luciji.

Obojica su u decembru 2018. godine putovali iz Londona do Svete Lucije, gde su carinicima rekli da idu na odmor, a mašina za zatvaranje konzervi je tada bila u njihovom prtljagu.

Keli je poslao pakete iz pošte na Svetoj Luciji, gde je koristio lažnu vozačku dozvolu za identifikaciju.

Keli i Gilholi su uhapšeni u januaru i martu 2020. godine, a u aprilu prošle godine podignuta je optužnica za uvoz "droge A klase" u Veliku Britaniju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA