≫ 

Užas u Abu Dabiju: Eksplodirale tri cisterne sa gorivom, sumnja se na napad dronovima

Sumnja se da je izveden napad dronovima

  • 1
Orion - ruski napadački dron

Rusko ministarstvo odbrane

Tri cistene sa gorivom eksplodirale su u industrijskoj zoni Abu Dabija, a požar je izbio i na jednom gradilištu u blizini aerodroma. Prvi rezultati istrage govore da su izvedeni napadi dronovima.

Cisterne su prevozile gorivo i nalazile su se u blizini skladišta, a kako je saopšteno, manji požar izbio je na gradilištu kod aerodroma u Abu Dabiju.

Prvi rezultati istrage pokazuju da su "uočeni manji leteći objekti", koji su pali u blizini cisterni i gradilišta i izazvali požar i eksploziju.

Na licu mesta su brojne policijske ekipe, a vlasti su pokrenule opsežnu istragu kako bi se rasvetlili svi detalji ovih događaja.

Prema prvim informacijama, nije pričinjena već šteta i da nema ljudskih žrava, a svetski mediji javljaju da su jemenski Huti preuzeli odgovornost za ovaj napad.

 

Podsetimo, Ujedinjeni Arapski Emirati su se borili zajedno sa Saudijskom Arabijom protiv Huta u građanskom ratu u Jemenu. UAE su poslednjih nedelja intenzivirali svoju vazdušnu kampanju protiv ciljeva Huta u Jemenu, za koje je grupa koju podržava Iran saopštila da će uzvratiti.

Video: Demineri napravili katastrofalnu grešku: U eksploziji nelegalnog vatrometa povređeno 17 osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA