Nestalog dečaka našli mrtvog posle 5 meseci potrage: Maksima držali u podrumu, pa ga ubili

U trenutku nestanka dečak nije imao mobilni kod sebe, pa su rođaci tragali za njim putem društvenih mreža, precizirajući da bi mogao da bude u bilo kojem delu Ukrajine

  • 1
Maxim Samofalov

Foto: Facebook

Maksim Samofalov (11) iz Ukrajine, koji je nestao u avgustu prošle godine u Zaporoškoj oblasti, pronađen je mrtav. Policija je rekla da je dečak ubijen i da su identifikovani osumnjičeni za zločin.

Policija trenutno radi na hapšenju osumnjičenih, saopštila je policija Zaporoške oblasti.

Dečak je nestao 29. avgusta prošle godine oko 16 sati u selu Akimovka. Prema nezvaničnim informacijama, pobegao je iz internata, iako je privremeno trebalo da živi kod bake. Mediji prenose da Maksim ima majku, kao i braću i sestre.

Sve do poslednjeg incidenta, dečak je navodno bežao nekoliko puta, ali nikada nije bio odsutan toliko dugo. Lokalni meštani su rekli da je dečak često radio kako bi zaradio neku paru.

Tokom sledeće provere operativnih informacija na teritoriji Akimovke, policajci su pronašli zakopani leš u podrumu privatne kuće. Ispostavilo se da je u pitanju telo deteta za kojim se tragalo pet meseci. Telo je poslato na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti.

U trenutku nestanka dečak nije imao mobilni kod sebe, pa su rođaci tragali za njim putem društvenih mreža, precizirajući da bi mogao da bude u bilo kojem delu Ukrajine.

Istražitelji su otkrili da su dvojica muškaraca (46 i 26), koji su ranije bili osuđivani, umešani u ovaj zločin. Stariji je proveo devet godina u zatvoru zbog ozbiljnih zločina.

Prema pisanju medija, oni su krajem avgusta prošle godine kidnapovali dečaka i držali ga u podrumu dve nedelje, a onda su ga ubili.

Policija radi na lociranju osumnjičenih i njihovom hapšenju.

Ukoliko budu proglašeni krivima, preti im kazna zatvora od 10 do 15 godina ili doživotna robija.

Video: Pula: Sin ubio majku i oca, tragedija se dogodila u mirnom, porodičnom delu grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA