Zelenski: U Ukrajini nije rat, ne treba nam ova panika

Ove izjave su usledile nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin saopštio da SAD i NATO nisu odgovorili na glavne bezbednosne zahteve Moskve

  • 8
Vladimir Zelenski

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je danas da ne može da isključi dalju eskalaciju tenzija sa Rusijom, ali je kritikovao "previše panike" koja opterećuje ekonomiju.

- Ne smatram da je situacija sada napetija nego ranije. U inostranstvu postoji osećaj da je ovde rat. To nije slučaj. Ne kažem da eskalacija nije moguća...ali ne treba nam ova panika - poručio je Zelenski na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

On je rekao da je to i poruka koju je uputio američkom predsedniku Džozefu Bajdenu u njihovom jučerašnjem telefonskom razgovoru, kao i da Rusija pokušava da zastraši Ukrajinu.

Zelenski je potvrdio i da je Ukrajina stabilizovala svoju valutu deviznim rezervama, kao i da je tražila vojnu, političku i ekonomsku podršku od Zapada, a naglasio je da je zemlji potrebno 4-5 milijardi dolara da stabilizuje svoju ekonomiju.

Njegove izjave su usledile nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin saopštio da SAD i NATO nisu odgovorili na glavne bezbednosne zahteve Moskve u sukobu između Istoka i Zapada oko Ukrajine, ali da je Moskva spremna da nastavi razgovore, navodi Rojters.

Video: Zbog čega vlada nervoza na granici Rusije i Ukrajine?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    28. januar 2022 | 19:00

    JOS NIJE RAT ALI VAS NATO MASIVNO NAORUZAVA NOVIM ORUZJEM!!!

  • misa

    28. januar 2022 | 18:56

    Napravice vam ameri i britanci iako vi to ne zelite bitno je da je njima to interes

  • Милош

    28. januar 2022 | 18:43

    Ruski i Ukrajinski narod su bratski povezani. Više od 60% stanovništva svesno je da bez jakih veza sa Rusijom nema budućnosti... Neće doći do opšteg rata, na par poligona rusi će pokazati svou moć i onda dosvidanija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA