≫ 

Zaoštrava se situacija oko Ukrajine, američki general tvrdi: Ruska invazija bila bi užasna i sa mnogo žrtava

Ruska ambasada pak upozorava da Vašington huška Kijev na akciju u Donbasu

  • 20
Rusija vojnici vojska

Foto: Tanjug/AP

Vodeći američki general Mark Mili rekao je da bi ruska invazija na Ukrajinu bila "užasna" i da bi dovela do velikog broja žrtava.

Mili je opisao "gomilanje 100.000 ruskih vojnika u blizini ukrajinske granice" kao najveće još od Hladnog rata, preneo je BBC, a javlja Tanjug.

Međutim, ministar odbrane Lojd Ostin kaže da bi konflikt mogao da bude izbegnut uz pomoć diplomatije.

Mili je na konferenciji za novinare u Pentagonu u petak rekao da veliki broj ruskih vojnika na granici sa Ukrajinom znači da bi napad imao ozbiljne posledice.

Ruska ambasada: Vašington huška Kijev na akciju u Donbasu

 

Dostava naoružanja od Vašingtona ka Kijevu huška ukrajinske vlasti na akcije protiv stanovnika regiona Donbas, saopštila je ruska ambasada u SAD na Fejsbuk profilu.

- Američke vlasti oglašavaju svaki dan njihove stotine tona vojne pomoći Ukrajini. Ovo se radi pod sloganom da su Rusi spremni da napadnu susednu državu. Sulude ''horor priče'' se nikad ne ostvare" - navodi se u saopštenju, preneo je TASS.

Ambasada dodaje da, u isto vreme, očigledno je da akcije Vašingtona koji šalje non-stop oružje kijevskom režimu podstiču vojne akcije protiv stanovnika Donbasa.

U petak su ukrajinske oružane snage otvorile vatru na stambenu zgradu u selu Jasnoe", istakla je ambasada.

Predstavnici ruske diplomatske misije pozivaju Vašington da se "pridržava Sporazuma iz Minska i da ne udovoljava svojoj ratobornosti i pokušajima da nasilno asimilira narod sa ruskog govornog područja".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivanko

    29. januar 2022 | 09:12

    Ah ma daaa vas NATO invazija je Milosrdni andjeo nema zrtava bacate cvece

  • Čedo

    29. januar 2022 | 09:24

    Jadni su naši mediji kad uvek prikazuju Amerikance kao neke postenjacine a svi dobro znamo iz Iraka,Libije...a i iz našeg ličnog iskustva da samo pripremaju teren za sledeći rat...

  • Beogradske noći

    29. januar 2022 | 10:24

    100.000 Ruskih vojnika na granici nije znak za invaziju, nego sistem zaštite hrabrog Ruskog naroda na istoku Ukrajine.I jedino tih 100.000 Rusa drže na kratkoj uzici pomahnitale fasištičke horde da ne naprave pokolj. Živela moćna majka Rusija!Da smo se mi ‘99 graničili sa Rusijom, ne bi nam se desilo šta se desilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA