≫ 

Poplave pustoše Brazil: Poginulo najmanje 18 ljudi

Nevreme je takođe prouzrokovalo štetu na severu države u Varzea Paulisti, Kampo Limpo Paulisti, Žauu, Kapivariju, Montemoru i Rafardu

  • 0
Poplava Brazil Foto: Tanjug/AP

Najmanje 18 ljudi, među kojima i sedmoro dece, poginulo je u klizištima i poplavama izazvanim obilnim kišama u brazilskoj državi Sao Paulo, saopštili su danas bezbednosni izvori.

Prema podacima vlasti u Sao Paulu, još devet osoba je povređeno, a petoro se vode kao nestali, dok je oko 500 porodica ostalo bez krova nad glavom u toj državi u nepogodama tokom vikenda, prenosi Rojters.

Guverner Sao Paula Žoao Dorija preleteo je danas iznad poplavljenih područja i rekao da je odobrio 15 miliona reala (oko 2,8 miliona američkih dolara) za hitnu pomoć ugroženim gradovima.

Najteže pogođene opštine oko Sao Paula su Aruža, Fransisko Morato, Embu das Artes i Franko da Roka.

Nevreme je takođe prouzrokovalo štetu na severu države u Varzea Paulisti, Kampo Limpo Paulisti, Žauu, Kapivariju, Montemoru i Rafardu.

Jake kiše su od decembra izazvale smrtonosne poplave i na severoistoku Brazila, pretile da odlože žetvu na srednjem zapadu i nakratko primorale obustavu rudarskih operacija u državi Minas Žerais.

Video: Vodena stihija srušila sve pred sobom: Buknula čoveku u dvorište, pobegao u poslednjem času

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA