Nekoliko afroameričkih Univerziteta u SAD zatvoreno zbog pretnji bombom

FBI je upozoren zbog niza pretnji širom zemlje

  • 0
Protesti, policija, klečanje, SAD, Džordž Flojd Foto: Tanjug/AP

Nekoliko afroameričkih koledža i univerziteta u SAD primilo je pretnje bombama i od danas zatvorilo svoje kampuse, dan nakon što je niz sličnih pretnji primorao i druge obrazovne ustanove da otkažu nastavu.

Univerziteti Hauard i Kolumbija distrikt u Vašingtonu, Univerzitet države Kentaki, Univerzitet Ksavijer u Luizijani i državni Univerzitet Fort Vali u Džordžiji samo su neki od univerziteta koji su prijavili pretnje, prenosi Rojters.

- Kampus je trenutno u blokadi. Studenti koji žive u domovima ostaće u domovima. Studenti i osoblje koji su iz drugih delova SAD ne bi trebalo da se javljaju u kampus do daljnjeg. Aktivnosti u kampusu su danas obustavljene - navodi se u Tviter objavi Univerziteta Fort Vali.

Univerzitet Hauard u Vašingtonu je naredio prekid aktivnosti za danas zbog pretnje koja je primljena u 2.55 rano jutros.

- FBI je upozoren na niz bombaških pretnji širom zemlje. Radimo sa našim partnerima na otklanjanju svih potencijalnih pretnji - navodi se u današnjem saopštenju FBI koji je apelovao na građane da prijave sve sumnjive aktivnosti.

Video: Objavljen snimak ubistva 16-godišnje Afroamerikanke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA