Telo Amerikanca se i 7 meseci nakon smrti nalazi u španskom zatvoru

Iako ostaje nejasno zašto Mekafijevo telo nije pušteno iz Španije, njegova supruga i ćerka odvojeno se bore za starateljstvo

  • 0
John McAfee Foto: Profimedia/AFP/Adalberto ROQUE

Porodica preminulog preduzetnika iz SAD Džona Mekafija i dalje pokušava da dobije njegovo telo iz španskog zatvora više od sedam meseci nakon njegove smrti.

Nakon što je razgovarao s nekoliko osoba uključenih u slučaj, reporter Džon Svarc napisao je u sredu da je Mekafijevo telo još uvek u "zamrzivaču zatvorske mrtvačnice negde u ili blizu Barselone" jer španski sudija još nije završio svoju istragu o njegovoj smrti, prenosi RT.

Mekafi, američki državljanin koji je osnovao firmu "McAfee Corp", zatvoren je u Španiji u oktobru 2020. zbog optužbi za utaju poreza u SAD-u. Nakon što je španski sud odobrio njegovo izručenje SAD-u u junu 2021, Mekafi je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u dobi od 75 godina zbog navodnog samoubistva. Slučaj je, međutim, izazvao značajnu količinu kontroverzi nakon što je Mekafijeva supruga tvrdila da ne veruje da se njen muž ubio.

Svarc je u sredu preneo da, iako ostaje nejasno zašto Mekafijevo telo nije pušteno iz Španije, njegova supruga i ćerka odvojeno se bore za starateljstvo. Svarc je takođe preneo da još nije napravljen  konačni izveštaj o istrazi španskog sudije Viktora Espigaresa Himeneza o Mekafijevoj smrti.

Džoj Atanasiju, advokatica koja zastupa Mekafijevu ćerku Džen, rekla je za MarketWatch da, prema njenim saznanjima, španske vlasti "nisu učinile ništa telu" i da je "stajalo tamo (u zamrzivaču) svih ovih meseci".

Advokat Nišaj Sanan, koji je zastupao Mekafija u zatvoru, rekao je da je to jedan od najčudnijih slučajeva koje je video u karijeri.

Dok je Mekafijeva ćerka prvo tražila kremiranje tela svog oca i transport nazad u SAD, ona je navodno odustala od svog zahteva "kako bi sprečila dodatno odlaganje očeve sahrane", piše RT.

Video: Ovo je za film: Bekstvo koje će pamti i lopov i prodavačica i prolaznici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA