≫ 

Matarela položio zakletvu za novi mandat predsednika Italije

Matarela je rekao prošlog vikenda da aktuelna kriza zbog korona virusa i italijanski teški ekonomski i socijalni uslovi znače da mu je dužnost da prihvati odluku parlamenta da bude ponovo izabran

  • 1
Serđo Matarela Foto: Tanjug/AP

Serđo Matarela (80) položio je danas zakletvu pred oba doma parlamenta i preuzeo drugi mandat na dužnosti predsednika Italije.

Ponovni izbor Matarele, koji prvobitno nije želeo da pristane na novi sedmogodišnji mandat, doneo je privremeni predah tenzijama unutar široke vladajuće koalicije u Italiji, nakon nedelje bezuspešnih napora da se izabere predsednik, preneo je Rojters.

Matarela je rekao prošlog vikenda da aktuelna kriza zbog korona virusa i italijanski teški ekonomski i socijalni uslovi znače da mu je dužnost da prihvati odluku parlamenta da bude ponovo izabran.

Matarela, koji je sa Sicilije, osvojio je poverenje Italijana sa svojim tihim, smirenim i umerenim nastupima u javnosti i načinom na koji je rešavao političke krize i zdravstvene probleme.

Prvi put je preuzeo predsedničku funkciju 3. februara 2015. godine.

Video: Trenutak hapšenja Lavice Balkana: Vrbovala devojčice sa Kosova za ISIS

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    3. februar 2022 | 16:42

    Je l' to isti čovek što ga onaj naprednjak nazvao Mortadela?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA