≫ 

Tuga za dečakom Rajanom koji je ujedinio planetu: "Bog ga je izabrao da bude na nebu"

Na društvenim mrežama, prevashodno na Tviteru počele da kruže poruke podrške i saučešća porodici preminulog dečaka

  • 9
Maroko, spasavanje dečaka, bunar, Rayan Rajan Awram roditelji podrška Foto: Tanjug/AP, Profimedia/EyePress/AFP, Pixabay

Ceo svet juče je potresla vest o smrti petogodišnjeg dečaka Rajana, koji je sinoć konačno izvučen iz 32 metara duge rupe, nakon što je pre pet dana upao u bunar u Maroku.

Dečak je sinoć oko 21.30 izvučen iz bunara i prebačen u bolnicu, a ovu vest su oduševljeno preneli svi mediji na svetu, među prvima i Telegraf.rs. Međutim, samo pola sata kasnije, stigle su najgore moguće vesti: dečak nije preživeo, uprkos svim naporima lekara da ga spasu.

Ljudi iz celog sveta, među njima i naši državljani pratili su spasavanje dečaka i slali poruke podrške, pa i ne čudi što su svi sa velikim žaljenjem primili vest o njegovoj preranoj smrti.

U međuvremenu su na društvenim mrežama, prevashodno na tviteru počele da kruže poruke podrške i saučešća porodici preminulog dečaka.

- Mali dečak je povezao ljude širom sveta. Počivaj u miru, anđele mali - napisao je jedan korisnik nakon što se medijima proširila vest da dečak na žalost nije preživeo.

- Lepo spavaj dečače - glasila je jedna od poruka u kojoj je objavljena i ilustracija dečaka sa njegovim spasiocem dok on u rukama drži zastavu maroka.

Drugi su se odlučili da se emotivnim videom na kom se vidi ilustracija dečaka dok je još bio zarobljen, a zatim kako sa krilima anđela odlazi ka nebu.

Mnogi su objavljivanjem njegove fotografije izrazili duboko saučešće porodici, a njemu poželeli da počiva u miru.

- Borio si se hrabro i zauvek će biti u našim srcima. Neka sada počiva u miru - napisao je jedan korisnik u objavi na Tviteru.

- Ne brini za njega, Bog ga je izabrao da bude na nebu. On je sada najsrećnije dete na svetu. Ne budi tužan, Alahovi izbori su bolji od naših. Ne budi tužan, on će te sresti na nebu. Nijedna reč ne može opisati tu scenu - još jedna je u nizu poruka korisnika na Tviteru.

- Rajan je uspeo da okupi ljude različitih nacionalnosti, vera, verovanja. Zauvek će biti upamćen po borbi koju je dao da preživi. Neka počiva na nebu gde mu je mesto - objavljeno je uz sliku lica sa kog se slivaju suze.

Podsetimo, dečak je sinoć izvučen iz bunara u severnom Maroku, čime je okončana četvorodnevna spasilačka akcija koju je sa pažnjom pratio ceo svet.

Video: Marokanski spasioci izvukli petogodišnjeg dečaka iz bunara uz povike Alah Akbar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MZ

    6. februar 2022 | 11:29

    Neka ti dragi Alah podari dzenet

  • Ja

    6. februar 2022 | 11:41

    Jadno dete😥

  • Душан Краишник Бања Лука

    6. februar 2022 | 12:58

    Не да ми је жао дјетета Него ми се срце Распада није битно одакле је дјете!!! Али није ми јасно Сад се читав свјет дигао и драго ми је за то али шта ћемо са дјецом Билесном И Гладном штаааааааа??? Кажите милијардери

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA