Makron uoči posete Moskvi: Bez dijaloga sa Rusijom nema normalizacije odnosa

on je rekao da bez zajedničkog samita ne može doći do rešavanja sukoba

  • 4
Emanuel Makron Foto: Tanjug/AP

Pred posetu Moskvi, francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je nemoguće normalizovati međunarodnu situaciju bez dijaloga s Rusijom.

- Sada je neophodno spustiti tenzije putem dijaloga, kako bi se izbegao oružani sukob - rekao je Makron u intervjuu za nedeljnik Žurnal di dimanš, preneo je TASS.

Prethodni period je potvrdio da, kada odlučimo da nema dijaloga, što je bio izbor Evropljana prošle godine dok smo (nemačka) kancelarka (Angela) Merkel i ja predlagali samit EU-Rusija, ne možemo rešiti nijedan sukob. Jer puštamo druge da govore u naše ime i ne možemo da doprinesemo našoj kolektivnoj bezbednosti, rekao je Makron za francuski list.

Video: Napadnut predsednik Francuske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    6. februar 2022 | 13:53

    Потребно је само да запад престане да прети Украјини агресијом РФ и да их помогну али не у наоружању већ да им оживе економију. Запад је Украјини обећавао мед и млеко ако збаце са власти регуларно изабрану власт у Украјини. Они су то и урадили насилним путем али уместо бољег живота им шаљу оружје и хушкају их на рат са РФ.

  • Miša

    6. februar 2022 | 13:49

    Da klekneš i poljubiš cipelu ruskog cara. A potom da pitaš šta možeš da učiniš za dobrobit istočnoevropskih naroda. Da se izviniš za sankcije i doneseš dekret o ukidanju. Ako ideš da pretiš kao Bajden ili onaj čupavi Englez, neće da valja.

  • Mile rent-a bubreg

    6. februar 2022 | 17:58

    Evo jednog hipotetičkig primera.Recimo Korzika izvede terorističke napade na Francusku policiju, vojsku i stanovništvo.Vojska Francuska uleti i suzbije nalete terorista.I sada Srbija dođe i kaže Francuzima, da ne smeju da diraju te teroriste i još Srbija da oružje tim teroristima i počne da im pruža logističku podršku, pa kampanju u medijima i još Srbija i Rusija pošalju avione da bombarduju Pariz, Marsej, Monte Karlo, Nicu...Posle još Srbija organizuje mirovne pregovore i još svima drži predavanje o miru, stabilnosti, demokratiji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA