Uhapšen fotoreporter u Minsku: Advokat ne može da mu priđe

Protesti protiv Lukašenka trajali su nekoliko meseci

  • 3
Fotograf, fotoaparat, foto-aparat Foto: Shutterstock

Udruženje novinara Belorusije saopštilo je da je fotoreporter koji je radio za Radio slobodnu Evropu/Radio Sloboda (RSE/RS), koji finasiraju SAD, uhapšen u Minsku.

Udruženje je navelo da je Ulad Hridzin odveden u pritvorsku jedinicu u glavnom gradu Minsku, ali da za sada nema podataka o optužnici protiv njega i da njegovom advokatu nije dozvoljeno da se sretne sa njim, preneo je AP.

Hridzin je prethodno bio 11 dana u pritvoru zato što je snimao protestni skup iz 2020. godine protiv predsednika Aleksandra Lukašenka, nakon što su demonstranti izašli na ulice kako bi osporili izborne rezultate na predsedničkim izborima, prenosi Tanjug.

Protesti protiv Lukašenka trajali su nekoliko meseci, ali su prekinuti nakon jake reakcije policije, dodaje američka agencija.

Uhapšeno je 35.000 ljudi, mnogi od njih su pretučeni, a opozicioni lideri su ili pobegli iz zemlje ili su uhapšeni, navodi još Asošijejted pres.

Uredništvo RSE/RS za sada nije bilo dostupno za komentar o hapšenju Hridzina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    6. februar 2022 | 22:56

    Koji opozicionari to su gnjide koje traze svoje mesto da opljackaju narod i drzavu i da je daju na izvolte saksoncima imate primer srbije .ovo sto se desava je razbijanje slovenskog naroda od strane engleza

  • Samo ostro

    7. februar 2022 | 09:47

    bratska Belorusijo dosta je bilo nato fasisti su na granici treba ih sve potrovati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA