Jutjuber poginuo u avionskoj nesreći na Islandu: Letelica sa 4 tela nađena na dnu jezera

Tela su otkrivena u nedelju u jezeru Tingvalavatn pomoću udaljene podmornice i sonara

  • 1

Američki skejtborder i zvezda društvenih mreža Džoš Nojman (22) jedan je od četvorice muškaraca poginulih kada se avion srušio u jezero na Islandu, potvrdile su vlasti.

Nikola Belavija (32), padobranac i uticajna osoba na društvenim mrežama iz Belgije, i Tim Alings (27), menadžer sponzorstva za belgijski modni brend Suspicious Antverp, sa kojim je Nojman bio na Islandu da sarađuje, takođe su poginuli, zajedno sa pilotom Haraldurom Dijegom (49), koji je bio istaknuti islandski avijatičar.

Tela su otkrivena u nedelju u jezeru Tingvalavatn pomoću udaljene podmornice i sonara, iako je loše vreme sprečilo njihovo izvlačenje.

Cesna 172 nestala je sa radara u četvrtak bez slanja signala za pomoć. Na kraju je pronađena u drugom po veličini jezeru na Islandu.

Obalska straža Islanda je u saopštenju navela da se avion srušio u jezero Tingvalavatn koje se nalazi na oko 40 kilometara istočno od glavnog grada Rejkjavika, kao i da je olupina letelice pronađena uz pomoć podmornice bez posade.

Portparol Suspicious Antverp, Bram Boriau, rekao je za AP da je svrha leta bila snimanje zadivljujućeg pejzaža Islanda.

- Sve prisutne osobe su bile izuzetno strastvene za putovanja i kreiranje sadržaja, stoga su ove teme bile glavni fokus putovanja - rekao je Boriau.

Prema Nojmanovoj stranici, počeo je da snima sa 12 godina, a kasnije je napustio koledž da bi nastavio karijeru u ekstremnim sportovima i snimanju filmova.

Nojman je napravio najpopularnije video klipove o skejtbordu svih vremena, a njegov Jutjub kanal je imao oko 1,2 miliona pratilaca.

Video: Srušio se avion nasred šina, policija spasila pilota 2 sekunde pre nego što je naišao voz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    10. februar 2022 | 09:58

    Nasli su avion uz pomoc kamera na vikendicama oko jezera, danas ce pokusat da izvuku iz vode poginule.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA