≫ 

Otkriven identitet Italijana koji se sumnjiči za ubistvo Srbina u Đenovi: Posada ga videla kako nosi žilet?

Brod je stigao iz Brazila, a kokain je bio sakriven u delu gde je bila smeštena kafa

  • 2
Zaplenjen kokain Italija, Italijanska policija, karabinjeri Foto: gdf.gov.it, Shutterstock

Fabio Papa uhapšen je zbog tovara od skoro pola tone kokaine i nerazjašnjenih okolnosti pod kojima je Srbin Pomorac Dragan Panić (50) pronađen zaklan na brodu MSC Adelaide. Papa je takođe bio deo posade broda.

Fabio je, kako navode tamošnji mediji, radnik firme "Culmv". Lisice na ruke su mu stavljene dok je premeštao pakete kokaina nalik blokovima, piše Blic.

Kako prenose mediji u Italiji, skupocena droga je bila smeštena odmah pored vrata kontejnera da bi mogla lako da se istovari.

- Italijanska policija je videla da su na kontejnerima polomljene zaptivke i da su stavljene nove. Na kamerama su videli da je Fabio Papa kontejner stavio na mašinu i premestio ga u prostor gde nema video-nadzora. Uhvaćen je dok je sve to radio, jer nije znao da je kokain pod prismotrom - navode tamošnji mediji.

Kokain je, kako se navodi, bio namenjen velikoj kriminalnoj organizaciji čiji su članovi plaćali radnicima u lukama da pokupe tovare i da ih isporuče na druge lokacije.

Papa je uhapšen i zbog tovara, ali i zbog smrti Srbina.

Članovi posade, kojih je bilo 21, rekli su policiji da su ga videli sa žiletom u ruci kako šeta brodom. Forenzičari nisu pronašli taj žilet, niti bilo koje drugo oružje kojim je mogao sebi da oduzme život. Upravo je to razlog zbog kog postoji mogućnost da je reč o zločinu.

Tamošnji istražitelji ispituju da li je smrt Srbina povezana sa tovarom kokaina, a ta dva slučaja se za sada vode odvojeno.

U toku je istraga celog slučaja.

Istraga tužioca, koju koordinira zamenik tužioca Federiko Manoti, nastavlja se, a trenutno se radi i na potrazi za saučesnicima. Brod će ostati privezan u luci nekoliko dana, kako bi se omogućila istraga.

Podsetimo, brod je stigao iz Brazila, a kokain je bio sakriven u delu gde je bila smeštena kafa.

Video nešto što ne treba?

Meštani naselja iz okoline Beograda iz kog je mornar kažu da je on bio dobar i porodičan čovek.

- On je poslednji put u Srbiji bio pre četiri meseca. Bio je dobar i porodičan čovek. Za njim sada žale supruga, sin, ćerka, dvoje unučadi i njegovi roditelji. Bio je bez mrlje. Možda je samo video ono što nije trebalo - rekli su oni.

Konzulat obavešten o zločinu na brodu

O jezivoj smrti mornara iz Srbije obavešten je Generalni konzulat u Milanu. Kako saznajemo, njih je obavestila Lučka uprava iz Đenove čim je telo pronađeno.

Konzulat je, prema nezvaničnim informacijama kontaktirala i porodica poginulog. Njih je o smrti D. P. obavestila kompanija MSC.

- Otvorena je istraga i Konzulat će biti u kontaktu s apolicijom i porodicom oko preuzimanja tela - kažu iz Generalnog konzulata u Milanu.

Video: Hapšenje najvećeg dilera kokaina u Evropi: Velika akcija policije u Budimpešti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA