Američku podmornicu otkrio avion Iljušin-38?

Koordinate podmornice prenete su odredu ratnih brodova predvođenih fregatom "Maršal Šapošnjikov"

  • 9
Podmornica Indonezija Foto: Tanjug/AP

Američku podmornicu klase "Virdžinija" u ruskim teritorijalnim vodama u blizini Kurila, otkrili su protivpodmornički avion IIjušin-38 i jedna od podmornica Pacifičke flote tokom vežbe lociranja podmornice hipotetičkog neprijatelja, javlja TAS S pozivajući se na upućen izvor.

Kako se navodi, koordinate podmornice prenete su odredu ratnih brodova predvođenih fregatom "Maršal Šapošnjikov", koja je je preduzela sve neophodne radnje na zaštiti državne granice Rusije.

Ministarstvo odbrane Rusije juče je pozvalo na razgovor američkog vojnog atašea i uručilo mu protestnu notu u vezi sa incidentom na Pacifiku, kada je, kako je saopšteno u Moskvi, američka podmornica ušla u teritorijalne vode Rusije.

Američko ministarstvo odbrane, međutim, tvrdi da SAD nisu izvršile operacije u ruskim teritorijalnim vodama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    13. februar 2022 | 10:48

    Kad tvrde da nisu , onda im sledeci put potopiti podmornicu pa neka onda kazu da nisu

  • Ezra

    13. februar 2022 | 10:16

    Hahaaaaa rusi uzvode manevre sa belorusijom a amerucka podmornica miroljubivo usla u ruski prostor , nato u akciji miroljubivog rata

  • Nikolas

    13. februar 2022 | 09:54

    HLADNI RAT !!!! KOMUNIZAM I BLOKOVI SU PROPALI ALI AMERI I NATO SU PRONASLI NOVE ,NEPRIJATELJE, DABI ZADRZALI POSAO I PRODAVALI ORUZJE!!! BOJIM SE DACE CENA SIRENJA MRZNJE BITI PLACENA ZIVOTIMA MILIONA LJUDI !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA