≫ 

Grčka pozvala svoje građane da odmah napuste Ukrajinu

Saopšteno je da je osoblje grčke ambasade u Kijevu svedeno na meru koja se smatra neophodnom, ali da će biti povećan broj zaposlenih u Generalnom konzulatu u Mariupolju

  • 0
Ukrajina i Grčka zastava zastave Foto: Shutterstock

Grčko ministarstvo spoljnih poslova je danas uputilo preporuku grčkim državljanima koji se nalaze u Ukrajini da odmah napuste tu zemlju.

- Ministarstvo spoljnih poslova snažno obeshrabruje sva putovanja širom teritorije Ukrajine, a istovremeno preporučuje grčkim državljanima u Ukrajini da odmah napuste zemlju - navodi se u saopštenju grčkog ministarstva, a prenosi portal Katimerini.

Saopšteno je i da je osoblje grčke ambasade u Kijevu svedeno na meru koja se smatra neophodnom, ali da će biti povećan broj zaposlenih u Generalnom konzulatu u Mariupolju.

U međuvremenu, SAD i još dvadesetak zemalja, uključujući Veliku Britaniju, Nemačku, Holandiju, Australiju, Novi Zeland, Hrvatsku, Bugarsku, pozvale su svoje državljane da odmah napuste Ukrajinu usred eskalacije tenzija na relaciji između zvaničnog Kijeva i Moskve.

Video: Napadač mora umreti: Hiljade Ukrajinaca na protestu u Kijevu uz poruku da su ujedinjeni protiv Rusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA