≫ 

Ambasador Srbije u Kijevu: Oko 300 naših državljana boravi u Ukrajini, neki su već otišli iz zemlje

Jovanović je rekao da se građani javljaju ambasadi i interesuju, kao i da su neki već ranije, pre odluke o preporukama napustili Ukrajinu

  • 0
Aca Jovanović ambasador Srbije u Ukrajini Foto: kiev.mfa.gov.rs

Ambasador Srbije u Ukrajini Aca Jovanović rekao je za N1 da, prema procenama ambasade, u Ukrajini boravi oko 300 državljana Republike Srbije od kojih je, procenjuje se, oko 100 u Kijevu.

- Svi koji su dolazili ranije u ambasadu ili na neki drugi način stupili u kontakt sa ambasadom i čije kontakte ambasada ima su obavešteni o preporukama koje je objavilo sinoć Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Preporuka ministrstva je da oni koji se nalaze na teritoriji Ukrajine da, ako su u mogućnosti, istu napuste, a oni koji su planirali da u ovom periodu posete Ukrajinu da se od toga uzdrže - podsetio je ambasador Jovanović.

Jovanović je rekao da se građani javljaju ambasadi i interesuju, kao i da su neki već ranije, pre odluke o preporukama napustili Ukrajinu.

On kaže da ne treba dizati paniku, ali da se treba ponašati u skadu sa situacijom.

Video: Napadač mora umreti: Hiljade Ukrajinaca na protestu u Kijevu uz poruku da su ujedinjeni protiv Rusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA