Jeziva inicijacija meksičkog kartela: Najbrutalnija narko banda na svetu primorava regrute da jedu srca

Kartelska "škola terora" koristi se kao sredstvo za iskorenjivanje krtica i testiranje lojalnosti novih regruta

  • 2
Meksiko karteli Foto: Tanjug/AP

Jedan od najbrutalnijih narko-kartela na svetu navodno primorava regrute da jedu srca svojih rivala direktno iz njihovih grudi na jezivoj ceremoniji inicijacije.

Ozloglašena meksička narko banda je objavila mučne snimke na kojima se vidi jedan od njihovih članova kako jede srce direktno iz grudi svog rivala u državi Zakatekas prošlog meseca.

Snimak - koji je previše šokantan da bi se objavio - prikazuje člana ozloglašenog kartela nove generacije Halisko (Jalisco New Generation Cartel - CJNG) kako čuči nad mrtvim telom rivalskog gangstera iz kartela Sinaloa.

Vidi se kako grize velike komade ljudskog srca pre nego što se pretvara da ga nudi beživotnom telu da ga proba, dok drugi član seče drugi leš u pozadini.

Mrtvoj žrtvi su bile vezane ruke, a čini se da su mu prsa razderana.

- Brutalna ceremonija inicijacije imala je za cilj da uplaši članove Sinaloa bande, kartela koji je nekada vodio narko-bos El Čapo - rekao je za Dejli Bist dr Robert Džej Bunker, bezbednosni analitičar i stručnjak za meksičke kartele.

- S obzirom na upozorenje drugim naoružanim napadačima Majo Zambada, video je jasno proizvela jedinica CJNG koja je učestvovala u incidentu u svrhe psihološkog zastrašivanja, koja ga je zatim postavila na društvene mreže - rekao je Bunker.

Nemilosrdna banda primorala je nove članove da pojedu sirova ljudska srca rivalskih gangstera kao deo kartelske "škole terora" koja je pokrenuta 2015.

Rečeno je da se ta grozna praksa koristi kao sredstvo za iskorenjivanje krtica i testiranje lojalnosti novih regruta, ali je rečeno da nije široko rasprostranjena.

Alfredo Kastiljo, federalni komesar za bezbednost u državi Mičoakan u Meksiku, rekao je još 2015. godine: "Ritual se kretao od raskomadavanja ljudi koje su nameravali da ubiju do posluživanja srca ponekad".

Primorani da spavaju pored mrtvih

Regruti CJNG-a se usavršavaju kroz ekstremni borbeni kurs koji uključuje učenje kako da koriste oružje i kako da postave tajne lokacije širom Zakatekasa.

U roku od tri do četiri meseca, regruti su primorani da jedu ljudsko meso i poučeni kako da odseku prste na rukama i nogama - omiljena tehnika mučenja kartela za ispitivanje rivalskih bandi.

- Daje im se na izbor da pojedu jedan od tih komada ispred svog šefa - rekao je za Dejli Bist bivši član CJNG-a.

- Morate to da uradite bez bilo kakve reakcije ili povraćanja ili ćete biti pretučeni. Ako ne želite da (jedete ljudsko meso) ne bi vam dozvolili da odete.

Regruti su takođe primorani da noću spavaju pored mrtvih, a svako ko je uhvaćen da krši pravila biva brutalno ubijen.

CJNG je jedna od najvećih i najistaknutijih bandi u Meksiku i Portoriku, a predvodi je Nemesio "El Menčo" Oseguera Servantes.

Video: Ko izađe na ulicu dobije metak: Narko bande sirotinji uvele mere izolacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA