≫ 

Dizni zabavni parkovi u Kaliforniji i na Floridi menjaju pravila za vakcinisane

Od četvrtka maske će biti stvar ličnog izbora za posetioce koji su primili vakcine

  • 0
Diznilend, Orlando, Florida Foto: Pixabay/janeb13

Zaštitne maske uskoro će biti stvar ličnog izbora za one koji budu posetili Diznilend i Diznijev svet ove godine. Zvaničnici Diznilenda i Volt Dizni sveta potvrdili su ove nedelje da će izmeniti politiku o nošenju maski za potpuno vakcinisane posetioce, piše Huffington post.

Od četvrtka maske će biti stvar ličnog izbora za posetioce koji su primili vakcine u sva četiri tematska parka Diznijevog sveta, ali i kad su u pitanju sadržaji koji su na otvorenom i u zatvorenom, navodi se na sajtu zabavnom parka na Floridi.

Kalifornijski Diznilend dobio je slične protokole kada su u pitanju maske. Što znači da vakcinisani posetioci od četvrtka mogu da uđu u atrakcije koje su u zatvorenom prostoru, radnje i restorane bez maski.

Od nevakcinisanih posetilaca zabavnih parkova i na Floridi i u Kaliforniji očekuje se da nose maske u svim sadržajima u zatvorenom prostoru. Zvaničnici, međutim, navode da neće proveravati vakcinalne statuse.

"Kao što smo radili od ponovnog otvaranja u našem odnosu prema kovidu i zdravlju sve ide postepeno. Ohrabrujemo ljude da se vakcinišu", navodi se u saopštenju na sajtu.

Maske će biti neophodne za sve goste u svim transportnim sistemima parkova i u Diznilendu i u Dizni svetu, uključujući tu i autobuse, jednošinske vozove i voziće.

I Diznilend i Diznijev svet su zatvoreni u martu 2020. kada je proglašena pandemija. Diznilend je bio zatvoren sve do aprila 2021. godine, dok je Diznijev svet otvoren jula 2020.

Video: Prvi izlazak sa kovid propusnicama: Telegraf u patroli sa komunalnom milicijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA