≫ 

Rusija danas šalje odgovor SAD o bezbednosnim garancijama

Ruski šef diplomatije rekao da će Moskva danas poslati odgovor

  • 0
Sergej Lavrov, Entoni Blinken Foto: Tanjug/AP

Rusija će danas Sjedinjenim Američkim Državama poslati odgovor o pitanju bezbednosnih garancija, najavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Završavamo analizu američkog pisma. Očekujem da ćete vrlo brzo čuti kako će se situacija odvijati. Danas ćemo poslati pismo SAD - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi sa italijanskim kolegom Luiđi di Majom..

On je dodao da će Moskva pismo objaviti jer je, kako kaže, neophodno da svi zainteresovani građani shvate šta se dešava i kakva je čija pozicija, prenosi TAS S.

"U protivnom, ako ono ostaje tajno, što naše kolege u Vašingtonu i Briselu više vole, onda će javnost biti preplavljena lažima i propagandom, koje će popuniti informativni prostor kada je reč o razvoju sitaucije u Evropi, na granici između Rusije i Ukrajine", rekao je Lavrov.

Rusija je zatražila od NATO i SAD bezbednosne garancije, uključujući neprimanje Ukrajine u NATO, što su Brisel i Vašington dosad odbijali da obećaju.

Video: Putin stavio na distancu i Šolca: Pregovaramo u teško vreme

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA