"Neposlušnim ženama treba nežno batinanje": Savet političarke muževima izazvao bes aktivista

"Ako žena i dalje odbija da posluša savet ili promeni svoje ponašanje, onda muževi mogu da probaju pristup fizičkog dodira, tako što će je nežno udarati, kako bi pokazali svoju strogost"

  • 5
Siti Zailah Mohd Yusoff Printskrin: Youtube/MalaysiaGazette TV

Političarka iz Malezije savetovala je muževe da "nežno" tuku svoje supruge kako bi ih disciplinovali, što je izazvalo gnev aktivista.

Siti Zajlah Mod Jusof, zamenica ministra za žene i porodicu, rekla je muškarcima da mogu da isprobaju "pristup fizičkog dodira" kako bi kaznili žene za "nepokorno" ponašanje u snimku na društvenim mrežama.

Video, pod nazivom "Majčini saveti", govori muževima da u početku razgovaraju sa "nedisciplinovanim i tvrdoglavim ženama", ali da ako se žena ne povuče, onda ne bi trebalo da dele krevet sa njima.

- Međutim, ako žena i dalje odbija da posluša savet ili promeni svoje ponašanje nakon razdvojenog spavanja, onda muževi mogu da probaju pristup fizičkog dodira, tako što će je nežno udarati, kako bi pokazali svoju strogost i koliko žele da se ona promeni - rekla je ona, prenosi Independent.

Zamenica ministra, koja je poslanica Pas, islamske partije sa konzervativnim vrednostima, takođe je savetovala supruge kako da zadrže svoje muževe srećnim.

- Razgovarajte sa svojim muževima kada su mirni, kad završe sa jelom, kada se pomole i opuste. Kada želimo da razgovaramo, prvo tražimo dozvolu - istakla je ona.

Različite grupe za zaštitu prava žena zahtevaju od ministarke da podnese ostavku i upozoravaju da njene izjave legitimizuju porodično nasilje.

Antonia Kirkland, globalni lider za pravnu jednakost u Equality Now, nevladinoj organizaciji koja promoviše prava žena i devojčica, rekla je da vlade nikada ne bi trebalo da promovišu ili podstiču nasilje nad ženama, bilo da je to eksplicitno u zakonu, kao što još uvek postoji u nekim zemljama ili u javnim izjavama poput ove".

Kirkland je rekla da je posebno zabrinjavajuće to što je izjave dala političarka koja je u svom poslu izričito fokusirana na razvoj žena, porodice i zajednice.

- Njena uloga bi trebalo da bude da štiti i promoviše prava žena i devojaka da žive bez svih oblika nasilja, i u svim kontekstima, uključujući i kod kuće - dodala je ona.

Video: Pronađeno telo ubijene misice Ksenije: Muž pokazao gde je zakopao njeno telo nakon što je ubio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zena

    17. februar 2022 | 22:10

    Da li je ova zena iz Malezije imalo skolovana ili je ostala u 19-om veku. Nije zena vlasnistvo muza i obrnuto. Umesto da posavetuje bracne parove da negiju svoju ljubav i brak, kako bi ga sacivali, ona savetuje muzeve da polako biju zene. Strasmo!!!

  • Silvija

    18. februar 2022 | 00:50

    À ona misli na milovanje ,ljubavno milovanje hhhhhh

  • ја

    17. februar 2022 | 23:56

    Мммм..."нежно батињање",_можеее!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA