≫ 

Vašinton post: Obaveštajci SAD tvrde da je povlačenje Rusa varka

List navodi da američki zvaničnici veruju da su tvrdnje Rusije o povlačenju dela snaga sa ukrajinske granice pokušaj da se prikriju prave namere Rusije u regionu

  • 3
Ruska vojska, povlačenje Foto: Tanjug/AP

Američki zvaničnici dobili su obaveštajne podatke koji pokazuju da je povlačenje ruskih snaga sa granice sa Ukrajinom namerna varka, u cilju obmane SAD, piše Vašington Post pozivajući se na četiri zvaničnika koji su tražili anonimnost.

List navodi da američki zvaničnici veruju da su tvrdnje Rusije o povlačenju dela snaga sa ukrajinske granice pokušaj da se prikriju prave namere Rusije u regionu.

Takođe, američki zvaničnici tvrde da je Moskva nastavila da jača snage u blizini ukrajinske granice.

Rusija je pre nekoliko dana saopštila da se delovi njenih trupa koji su učestvovali u velikim vežbama počeli da se povlače u garnizone, ali Zapad traži dokaze za to

Predsednik SAD Džozef Bajden juče je izjavio da je opasnost od, kako se navodi, ruske "invazije" i dalje "veoma visoka" i da Rusija možda priprema izgovor za to.

Dodao je da „ima osećaj da će se to dogoditi u narednih nekoliko dana“.

Tenzije u odnosima Rusije i Zapada eskalirale su, pošto Zapad tvrdi da Rusije priprema, kako se navodi, "invaziju" na Ukrajinu, dok Moskva to odbacuje i ističe da štiti sopstvene bezbednosne interese.

Video: Posle vojnih vežbi deo ruskih trupa se povukao sa Krima

(Telegra.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    18. februar 2022 | 07:53

    Ako ameri tako tvrde mi im verujemo. Sada je jako bitno da se nato povuče svojoj kući, naročito iz bonstila.

  • Mihailović

    18. februar 2022 | 08:45

    A šta su njihovi obaveštajci tvrdili o Račku, o otrovima za masovno uništenje u Iraku, o Markalama itd itd, ofucana matra koju samo podržavaju njihovo zajedničko udruženje, a neki moraju zbog pritiska Amerike...

  • Znam ja

    18. februar 2022 | 08:13

    Lazu Rusi.😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA