Tramp i njegova deca Donald i Ivanka moraju da svedoče u istrazi o kompaniji: Imaju rok od 21 dan

Sudija Engoron iz njujorškog državnog suda na Menhetnu presudio je u korist državnog tužioca Letiše Džejms, koja je zahtevala svedočenje Trampa i njegovo dvoje dece

  • 0
Donald Tramp Junior Ivanka Foto: Tanjug/AP

Njujorški sudija Artur Engoron presudio je da bivši predsednik SAD Donald Tramp i dvoje njegove odrasle dece moraju da, u roku od 21 dana, odgovore na pitanja pod zakletvom u sklopu građanske istrage državnog tužioca koja se vodi protiv Trampove porodične kompanije.

Sudija Engoron iz njujorškog državnog suda na Menhetnu presudio je u korist državnog tužioca Letiše Džejms, koja je zahtevala svedočenje Trampa, njegovog sina Donalda Trampa Juniora i njegove ćerke Ivanke Tramp, prenosi agencija Rojters.

Sudija je izjavio da Džejms ima "očigledno pravo" da uputi sudske pozive i ispita Trampove nakon otkrića "brojnih dokaza o mogućoj finansijskoj prevari".

- Neodazivanje na sudske pozive bi bilo očigledno kršenje dužnosti - naveo je Engoron.

Na takvu odluku je odmah reagovala tužiteljka Džemjs koja je u saopštenju navela da je "danas pravda pobedila".

Donald Tramp Junior Ivanka Foto: Tanjug/AP

- Nikome neće biti dozvoljeno da stane na put traganju za pravdom, ma koliko moćan bio. Niko nije iznad zakona - poručila je Džejms.

Najnovija odluka je usledila nakon dvočasovnog saslušanja na kome su Trampovi advokati optužili Džejms za "selektivno krivično gonjenje i loše tužilačko ponašanje".

Tramp je u saopštenju optužbe protiv njega nazvao lažnim i optužio Džejms za političku agendu koja je usmerena na njega i njegovu porodicu.

- To je nastavak najvećeg lova na veštice u istoriji - i zapamtite, ne mogu da dobijem fer saslušanje u Njujorku zbog mržnje prema meni od strane sudija i pravosuđa. To nije moguće! - naveo je Tramp u saopštenju.

Tužiteljka Džemjs je prošlog meseca saopštila da je njena trogodišnja istraga o Trampovoj organizaciji otkrila značajne dokaze o mogućoj prevari.

Video: Oproštajni govor Donalda Trampa i prve dame SAD: Niko nije mislio da će neke stvari biti moguće

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA